Skip to main content

Bitcoin: Άλμα στα επίπεδα του Αυγούστου, εν όψει της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς

Η άνοδος έρχεται εν μέσω προβλέψεων ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει ξεπεράσει τα χαμηλά της επίπεδα.

Το Bitcoin ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδά του από τον Αύγουστο εν όψει των εορτασμών για την Κινεζική Πρωτοχρονιά, κινούμενο ανοδικά από την αρχή του Σαββατοκύριακου.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα ενισχύθηκε έως και 2,1% στα 22.786 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τις 18 Αυγούστου. Επίσης, σημείωσε ισχυρά κέρδη την Παρασκευή και το περασμένο Σαββατοκύριακο. Το δεύτερο τη τάξει Ether ανέβηκε έως και 2,4% σε επίπεδα Σεπτεμβρίου.

Η άνοδος έρχεται εν μέσω προβλέψεων ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει ξεπεράσει τα χαμηλά της επίπεδα.

Το Bitcoin κινείται ανοδικά από την αρχή το 2023 – αυτό και ο Ether ενισχύθηκαν περισσότερο από 35% – εν μέσω μιας πιο πολλά υποσχόμενης μακροοικονομικής εικόνας.

Οι βραχυπρόθεσμες προσδοκίες των ΗΠΑ για τον πληθωρισμό υποχώρησαν στις αρχές Ιανουαρίου στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν δύο ετών, παρέχοντας μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ώθηση στο καταναλωτικό κλίμα, σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) θεωρητικά θα προχωρήσει σε μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων μετά την περαιτέρω επιβράδυνση των τιμών, αν και είναι πιθανό να συνεχίσει την επιθετική νομισματική πολιτική έως ότου οι πιέσεις δείξουν πιο οριστικά σημάδια κάμψης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg