Skip to main content

Bitcoin: Κάποιοι το βλέπουν να ανακάμπτει στα 50.000 έως 100.000 δολάρια

Ο Antony Scaramucci από τους πλέον αισιόδοξους για την πορεία του κρυπτονομίσματος

Ύστερα από ένα ταραχώδες 2022, οι «πιστοί» των κρυπτονομισμάτων περιμένουν να δουν πότε θα έρθει το νέο ράλι για το Bitcoin. To 2023 θα είναι μάλλον μία πιο ήρεμη χρονιά, χωρίς όμως να αναμένεται εντυπωσιακή ανάκαμψη. Πιο αισιόδοξοι εμφανίζονται οι ειδικοί για τις προοπτικές από την επόμενη χρονιά και έπειτα.

«Πιστεύω ότι υπάρχουν λίγο περισσότερα μειονεκτήματα, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι πολλά», δήλωσε στο CNBC ο Bill Tai, επιχειρηματίας και βετεράνος των κρυπτονομισμάτων την περασμένη εβδομάδα. «Υπάρχει μια πιθανότητα να έχουμε ήδη τον πάτο για το Bitcoin», ανέφερε, εκτιμώντας πάντως ότι δεν αποκλείεται προς στιγμήν να πέσει έως και τα 12.000 δολάρια, πριν ανακάμψει.

Η Meltem Demirors, επικεφαλής στρατηγικής στην CoinShares, ανέφερε ότι το Βitcoin είναι πιθανό να διαπραγματεύεται σε εύρος τιμών μεταξύ 15.000 και 20.000 δολαρίων και στο ανώτερο άκρο μεταξύ 25.000 και 30.000 δολαρίων. Σχολίασε δε πως πολλές από τις «αναγκαστικές πωλήσεις» που έλαβαν χώρα μέσα στο 2022 ως αποτέλεσμα των καταρρεύσεων στην αγορά έχουν πλέον τελειώσει. Από την άλλη δεν βλέπει και φρέσκο χρήμα να κατευθύνεται στα κρυπτονομίσματα.

Στις συνεντεύξεις του CNBC, αρκετοί συμμετέχοντες στον κλάδο μίλησαν για τους ιστορικούς «κύκλους» του Bitcoin, οι οποίοι συμβαίνουν περίπου κάθε τέσσερα χρόνια. Συνήθως, το κρυπτονόμισμα έχει μία εντυπωσιακή χρονιά, ύστερα μία πολύ κακή χρονιά και μετά μία χρονιά ήπιας ανάκαμψης, πριν πάρει και πάλι φόρα.

Ο Anthony Scaramucci, διευθύνων σύμβουλος της SkyBridge, θεωρεί πως το 2023 θα είναι το έτος της ήπιας ανάκαμψης, ενώ βλέπει το Bitcoin να διαπραγματεύεται από τα 50.000 έως 100.000 δολάρια σε δύο έως τρία χρόνια.

Ο Jean-Baptiste Graftieaux, διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Bitstamp, δήλωσε στο CNBC την περασμένη εβδομάδα ότι η επόμενη ανοδική πορεία θα μπορούσε να έρθει τα επόμενα δύο χρόνια, επικαλούμενος το αυξανόμενο ενδιαφέρον από θεσμικούς επενδυτές.

Ωστόσο, η Demirors προειδοποίησε ότι τα γεγονότα του 2022 «προκάλεσαν τεράστια ζημιά στη φήμη του κλάδου», προσθέτοντας ότι «θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να επανέλθει αυτή η εμπιστοσύνη.

naftemporiki.gr