Skip to main content

Eπίθεση από χάκερς στο Binance Coin φέρνει νέα αναταραχή στα κρυπτονομίσματα

Μία ήδη κακή χρονιά για τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσε να γίνει ακόμη χειρότερη, μετά την κυβερνοεπίθεση στο Binance Coin. Και τούτο γιατί επαναφέρει στο προσκήνιο τις ανησυχίες για την ασφάλεια των συναλλαγών.

Ένα κενό στη γέφυρα μεταξύ των blockhains έδωσε την ευκαιρία σε χάκερς να βάλουν στο στόχαστρο 2 εκατομμύρια Binance Coin, αξίας 568 εκατ. δολαρίων με βάση την τρέχουσα τιμή του ψηφιακού νομίσματος στην αγορά. Την είδηση έκανε γνωστή ο Τσανγκπενγκ Ζάο, γνωστός και με τα αρχικά CZ, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του Binance, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

Περίπου 87 εκατ. δολάρια μεταφέρθηκαν εκτός του οικοσυστήματος του Binance, αλλά οι δράστες δεν κατάφεραν να αποσπάσουν και τα υπόλοιπα κεφάλαια, καθώς ανεστάλησαν οι συναλλαγές στο Binance Smart Chain, όπως έγινε γνωστό από τον επικεφαλής της BlockSec, Γιατζίν Ζου. Το blockchain τέθηκε αργότερα και πάλι σε λειτουργία. Τα υπόλοιπα ψηφιακά νομίσματα που μπήκαν στο στόχαστρο είναι στο ψηφιακό πορτοφόλι που έχει χρησιμοποιήσει ο χάκερ, αλλά παραμένουν «παγωμένα».

Ο αντίκτυπος της κυβερνοεπίθεσης σύμφωνα με τον Ζάο υπλογίζεται σε 100 εκατ. δολάρια.

Περίπου 2 δισ. δολάρια έχουν χαθεί σε κυβερνοεπιθέσεις με στόχο κρυπτονομίσματα φέτος. Πολλές εξ αυτών εκτιμάται ότι έχουν γίνει από ομάδες που συνδέονται με το καθεστώς της Βόρειας Κορέας.

naftemporiki.gr