Σε πρόωρη αποπληρωμή 6,9 δισ. ευρώ από τα δάνεια του πρώτου πακέτου διάσωσης θα προχωρήσει η Ελλάδα τον Ιούνιο, όπως δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης.
Η κίνηση πραγματοποιείται νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό και αποτελεί ακόμη ένα βήμα στη στρατηγική ταχύτερης αποκλιμάκωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους μετά την πολυετή κρίση και τα μνημόνια.
Στόχος η περαιτέρω μείωση του χρέους
Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι το δημόσιο χρέος θα υποχωρήσει στο 130% του ΑΕΠ το επόμενο έτος, συνεχίζοντας την καθοδική πορεία των τελευταίων ετών.
Η εξέλιξη έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα επιδιώκει να ενισχύσει περαιτέρω την αξιοπιστία της στις διεθνείς αγορές, αξιοποιώντας τη βελτίωση των δημοσιονομικών επιδόσεων και τη σταθερή ανάπτυξη της οικονομίας.
Η πρόωρη εξόφληση μέρους των δανείων του πρώτου μνημονίου θεωρείται επίσης μήνυμα δημοσιονομικής σταθερότητας προς επενδυτές και οίκους αξιολόγησης, σε ένα διεθνές περιβάλλον αυξημένης αβεβαιότητας.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












