Skip to main content

Ν. Παπαθανάσης στο 3ο Οικονομικό Συνέδριο της «Ν»: Θέλουμε να διοχετεύσουμε στην αγορά πάνω από 18 δις μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

PAPADAKISPRESS

«Η Ελλάδα είναι μια ισχυρή χώρα», επισήμανε ο κ. Παπαθανάσης

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Στο 3ο συνέδριο της Ναυτεμπορικής με θέμα «Η παραγωγική Ελλάδα την επόμενη δεκαετία» μίλησε ο Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, αναφερόμενος στα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη.

Αρχικά, ο κ. Παπαθανάσης, μίλησε για τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τα προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων.

«Η Ελλάδα είναι μια ισχυρή χώρα», επισήμανε ο κ. Παπαθανάσης, σημειώνοντας ότι «το συνολικό πρόγραμμα επενδύσεων ανέρχεται στα 13,1 δις». «Είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων», είπε.

Ακόμη, ο Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ανάφερε  ότι η Ελλάδα επιδεικνύει «σταθερότητα και δημοσιονομική εμπιστοσύνη».

Αναφερόμενος στην κατανομή των πόρων, ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι στοχεύουν στο «να καλύπτονται όλες οι επιχειρήσεις και να κερδίσουν μέσα από αυτή τη διαδικασία».

Σε άλλο σημείο της συζήτησης, ο Αναπληρωτής υπουργός διερωτήθηκε αν «έχει η Ελλάδα αρκετό αριθμό επιχειρήσεων;», λέγοντας με έμφαση ότι «οι πόροι» από τα τρέχοντα προγράμματα «δεν αφορούν τους λίγους και τους μεγάλους, αλλά αφορούν μικρές, πολύ μικρές επιχειρήσεις».

«Προσπαθούμε να διευρύνουμε την περίμετρο στήριξης των επιχειρήσεων», υπογράμμισε.

Ακόμη, είπε: «Μπορούμε να εγγυηθούμε τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων; Η απάντηση Ναι».

Μάλιστα, τόνισε προτεραιότητα είναι «να στηρίξουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Αυτό συμβάλει στην ανάπτυξη».

Επιπλέον, ο κ. Παπαθανάσης ανάφερε ότι «Θέλουμε να διοχετεύσουμε στην αγορά πάνω από 18 δις μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης», υπογραμμίζοντας ότι «πάνω από το 60% της ανάπτυξης του 2024 θα προέρχεται από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων».

Τέλος, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχουν ανοιχτά πολλά προγράμματα Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα».

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.