Skip to main content

Α. Νούκα (Δικηγόρος) στο NaftemporikiTV για τους δανειολήπτες: Τι συμφώνησαν οι servicers με την κυβέρνηση

Τα παραλειπόμενα της συνάντησης Χατζηδάκη

Στο Naftemporikitv και την εκπομπή «07.00- 10.00» με τον Ανέστη Ντόκα και τη Μαρία Σμιλίδου, εμφανίστηκε η Αριάδνη Νούκα, Δικηγόρος.

Αρχικώς η κ. Νούκα σχολίασε πως «Μέχρι τις 31 – 12 – 2023 θα πρέπει να ενσωματωθεί μια ευρωπαϊκή οδηγία βάση της οποίας οι servicers θα αναγκαστούν να λειτουργούν κάτω από προϋποθέσεις και όρια απέναντι στους δανειολήπτες».

Στη συνέχεια η κ. Νούκα ανέφερε πως «Με αυτή την ευρωπαϊκή οδηγία θα μπουν όρια, δεν θα μπορούν να κάνουν ότι θέλουν όπως τώρα, ο Υπουργός Οικονομικών γνωρίζοντας άριστα τις υποχρεώσεις της πολιτείας και το πλαίσιο το οποίο θα νομοθετηθεί μέχρι τα τέλη του χρόνου, έκανε την συζήτηση».

Τέλος η κ. Νούκα υποστήριξε πως «Αυτό που είναι προβληματικό είναι ότι μεταξύ των αιτημάτων των servicers, υπήρχε και ένα αίτημα στο να θεσμοθετηθεί προκαταβολή προκειμένου να γίνει ρύθμιση, ζητάνε προκαταβολή προκειμένου να μπουν σε συζήτηση για ρύθμιση οφειλής, φαντάζομαι ότι αυτό το θέλουν θεσμοθετημένο για να μην γίνονται ρυθμίσεις, θεωρώ αδιανόητο να έγινε αποδεκτή αυτή η πρόταση από τον Υπουργό Οικονομικών».