Skip to main content

Αναπηρικά επιδόματα: Τη Δευτέρα η τροπολογία

INTIME NEWS

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως όταν η ανεργία πέσει κάτω από το 10% θα ξεκινήσει η διαδικασία για τις τριετίες των εργαζομένων.

Αύριο, Δευτέρα, θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία για την αύξηση στα αναπηρικά επιδόματα, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Όλες οι αυξήσεις στα αναπηρικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ (παραδείγματα)

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι «στα επιδόματα αυτά θα συνυπολογιστεί και το εξωιδρυματικό επίδομα που καταβάλει ο ΕΦΚΑ και καταλαμβάνει μία πολύ μεγάλη κατηγορία αναπήρων συμπολιτών μας, που θα πάρουν και εκείνοι μια αύξηση 8%».

Τριετίες

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως όταν η ανεργία πέσει κάτω από το 10% θα ξεκινήσει η διαδικασία για τις τριετίες των εργαζομένων.

Για τις παράλληλες συντάξεις, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι «ήδη ξεκίνησαν να καταβάλλονται τον Μάρτιο, τον Απρίλιο θα καταβληθούν πολύ περισσότερες». Όπως τόνισε, είναι θέμα 2-3 μηνών να αντιμετωπιστεί πλήρως το θέμα για τις παράλληλες συντάξεις.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε πως «έχουν συνηθίσει να δίνουν υποσχέσεις με το τσουβάλι, λόγια παχιά. Αυτό αποβαίνει εις βάρος της οικονομίας. Και αν υποθέσουμε ότι αυτά θα γίνουν πράξη, από κάπου θα βρεθούν. Θα βρεθούν από την αύξηση των φόρων».