Skip to main content

Κατώτατος μισθός: Στις 3 Μαρτίου η εισήγηση του υπ. Εργασίας για τη νέα αύξηση

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Οι παράγοντες που σταθμίζονται για το ύψος της αύξησης

Στο υπουργικό συμβούλιο της 3ης Μαρτίου θα κάνει την εισήγηση για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης. Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι αναμένει την εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής και ακολούθως θα κάνει την εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο.

Σε ό,τι αφορά το ύψος της αύξησης ανέφερε: «Πρέπει να δει κανείς την παραγωγικότητα. Πρέπει να ισορροπήσουμε στην απόφαση αυτή ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων». Δεν παρέλειψε ωστόσο να επισημάνει τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων, λόγω του πληθωρισμού. «Πρέπει να τα λάβει κανείς αυτά υπόψη και να καταλήξει σε μια δίκαιη απόφαση, που πάντως θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση» ανέφερε.

«Αυτό είναι δεδομένο και για λόγους κοινωνικούς γιατί βλέπουμε την δυσκολία που αντιμετωπίζουν όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, αλλά και για πολιτικούς λόγους γιατί δεν θέλουμε να χαρίσουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας στην Αριστερά» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το στεγαστικό πρόβλημα που είναι ιδιαίτερα έντονο ιδίως στα αστικά κέντρα είπε ότι 1000 διαμερίσματα θα δοθούν σε πολύ ευάλωτους. Πρόκειται για τα διαμερίσματα που είχαν δοθεί για τους μετανάστες. Επιπλέον αναφέρθηκε στο πώς θα ενισχυθούν τα νέα ζευγάρια με χαμηλότερο επιτόκιο που θα είναι στο 1/4 του υπάρχοντος επιτοκίου.

Κατώτατος μισθός: Πόσο αναμένεται να αυξηθεί