Skip to main content

Ποια περιοχή της Ελλάδας είναι δεύτερη πιο φιλόξενη στον κόσμο – Όχι, δεν είναι νησί

Από τις 10 πιο φιλόξενες περιοχές, οι 5 είναι στην Ευρώπη.

Τα φετινά Βραβεία Traveler Review της Booking.com περιλάμβαναν μια λίστα με τα πιο φιλόξενα μέρη στον κόσμο για το 2023. Για την κατάταξη των περιοχών, η Booking.com χρησιμοποίησε πάνω από 240 εκατομμύρια επαληθευμένες κριτικές πελατών από τον ιστότοπό της. Οι προορισμοί επιλέχθηκαν με βάση παράγοντες όπως ο αριθμός των θετικών κριτικών για τη φιλοξενία, αλλά και τη διαθεσιμότητα ενοικιαζόμενων ακινήτων και ξενοδοχείων στην περιοχή.

Τα πιο φιλόξενα μέρη φέτος στον κόσμο εκτείνονται σε πέντε ηπείρους, με τις 3 πρώτες θέσεις να αφορούν περιοχές της Ευρώπης. Σε μία χρονιά δυναμικής ανάκαμψης του τουρισμού  δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα από τη λίστα. Ωστόσο δεν είναι κάποιο από τα δημοφιλή νησιά μας, που μας εκπροσωπεί σε αυτή. Στη δεύτερη θέση συναντάμε την Ήπειρο, πίσω μόνο από τη Λα Ριόχα της Ισπανίας. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Άνω Αυστρία.

Η Λα Ριόχα, που κατέκτησε την πρωτιά, βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας και φημίζεται για το κρασί της και για τη θρησκευτική της αρχιτεκτονική, συμπεριλαμβανομένων των μοναστηριών Suso και Yuso που έχουν κηρυχθεί μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Σημειώνεται ότι Οομόνος προορισμός των ΗΠΑ που μπήκε στη λίστα είναι η Βόρεια Ντακότα.