Skip to main content

Helexpo-ΔΕΘ: Ελπίδες για έναρξη της ανάπλασης μέσα στο 2024

Σε "Αντώνης Κούρτης" και "Αλέξανδρος Μπακατσέλος" μετονομάζονται δυο αίθουσες του συνεδριακού κέντρου "Ι.Βελλίδης"

Την ελπίδα ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα από την ΕΕΣΥΠ (σ.σ. Υπερταμείο) το θέμα της χρηματοδότησης της ανάπλασης της ΔΕΘ και ότι θα μπορέσει να προκηρυχθεί και να μπει σε γραμμή αφετηρίας το έργο μέσα στο 2024 εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε., Τάσος Τζήκας, κατά τη σημερινή κοπή της Βασιλόπιτας της εταιρείας.

Παράλληλα ο κ.Τζήκας σε δηλώσεις του εξέφρασε αισιοδοξία για μια πολύ καλή εκθεσιακή χρονιά, σημειώνοντας ότι το 2023 θα είναι “έτος Εκθέσεων” και ο κόσμος είναι διψασμένος για φυσικές επαφές μετά την περίοδο της πανδημίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, επίσης, η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo τίμησε δυο εμβληματικούς προέδρους της ΔΕΘ, τον Αντώνη Κούρτη και τον αείμνηστο Αλέξανδρο Μπακατσέλο.

Ο Αντώνης Κούρτης, ο μακροβιότερος βάσει του αριθμού των θητειών πρόεδρος της ΔΕΘ, άφησε έντονο το αποτύπωμά του στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας –ήταν ο άνθρωπος που, μεταξύ άλλων, ολοκλήρωσε το εκθεσιακό κέντρο στο Μαρούσι- όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, που του μετέφερε το μεγάλο «ευχαριστώ» της οικογένειας της Έκθεσης. Παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα ο κ. Κούρτης σημείωσε πως η ΔΕΘ ξεκίνησε με μία διοργάνωση και έφτασε να αναπτύξει μια σειρά κλαδικών εκθέσεων, ενώ τόνισε πως η Έκθεση έχει εξελιχθεί σημαντικά και με τη σημερινή διοίκηση. Σημείωσε πάντως πως οι πολίτες της Θεσσαλονίκης αγαπούμε μεν την ΔΕΘ, αλλά δεν της δίνουμε τη σημασία που πρέπει.

Την τιμητική πλακέτα για τον εκλιπόντα Αλέξανδρο Μπακατσέλο, που ήταν πρωτεργάτης στην ανέγερση του Συνεδριακού Κέντρου «Ι. Βελλίδης», αλλά και στη δρομολόγηση της κατασκευής του εκθεσιακού κέντρου στο Μαρούσι, παρέλαβε η οικογένειά του, οι γιοι του Νικόλας και Γιώργος Μπακατσέλος και η σύζυγός του, Πολυτίμη Μπακατσέλου.

«Ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος έβαλε τη σφραγίδα του στην πορεία της Έκθεσης, αλλά και της πόλης. Αγαπούσε τη Θεσσαλονίκη και ήταν ένας πραγματικός ευπατρίδης» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης.Ο Νικόλας Μπακατσέλος από την πλευρά του σημείωσε εμφανώς συγκινημένος πως ο πατέρας του πίστεψε στον θεσμό της ΔΕΘ και προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να τον ενισχύσει.

Όπως επίσης έγινε γνωστό δυο αίθουσες του συνεδριακού κέντρου “Ι.Βελλίδης” μετονομάζονται σε “Αντώνης Κούρτης” και “Αλέξανδρος Μπακατσέλος”.