Skip to main content

Γρ. Τάσιος (ΠΟΞ): Είμαστε το «δεκάρι» του ελληνικού τουρισμού

«Ο δικός μας κλάδος ανταπέδωσε αμέσως, συμβάλλοντας καθοριστικά στη δημιουργία του αναγκαίου δημοσιονομικού χώρου, ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις στη νέα κρίση που ήρθε», ανάφερε εκτός άλλων ο κ. Τάσιος.

Καλή χαρακτήρισε την φετινή σεζόν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος, στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό χώρο του Metropolitan Expo, όπου σήμερα άνοιξε τις πύλες της η τουριστική έκθεση Xenia.

Παράλληλα, εξέφρασε την ευχή το 2023 να επαληθεύσει ξανά τις προσδοκίες του κλάδου, επισημαίνοντας ότι όλοι πρέπει να είναι προσεκτικοί, συγκρατημένοι και να δουλεύουν για το καλύτερο αποτέλεσμα.

«Ο κόσμος μας είναι πλέον ρευστός κι αβέβαιος και τίποτα δεν μπορεί εκ των προτέρων να θεωρείται δεδομένο»,ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τάσιος. «Όλοι οι κλάδοι στηρίχτηκαν και σωστά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όμως ο δικός μας κλάδος και ανταπέδωσε αμέσως, συμβάλλοντας καθοριστικά στη δημιουργία του αναγκαίου δημοσιονομικού χώρου ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις στη νέα κρίση που ήρθε μετά την υγειονομική και αφορά στο ενεργειακό κόστος και το παγκόσμιο κύμα πληθωρισμού. Είμαστε το ‘δεκάρι’ του ελληνικού τουρισμού», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, υπογράμμισε ότι η φετινή χρονιά δεν επιβεβαίωσε όσους πίστευαν ότι ο ελληνικός τουρισμός δεν θα πήγαινε καλά αυτή τη χρονιά, τονίζοντας την συστηματική δουλειά του υπουργείου ώστε να επιτευχθεί ο στόχος.

H έκθεση Xenia που άνοιξε σήμερα τις πύλες της στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo θα υποδέχεται κόσμο μέχρι και την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου και έχει στόχο να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία στον επισκέπτη, όπως τονίζουν οι διοργανωτές. Μάλιστα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά σειρά από ομιλίες και παρουσιάσεις, που θα κινηθούν σε 3 κεντρικούς άξονες (Tech, Design & Sustainability) και έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν ένα σημείο καινοτομιών και έμπνευσης για τους όλους τους επισκέπτες της έκθεσης.

Στο πλαίσιο αυτών των Workshops θα πραγματοποιηθούν εξειδικευμένες ομιλίες και συζητήσεις καταξιωμένων αρχιτεκτόνων αλλά και σημαντικών προσωπικοτήτων της τουριστικής βιομηχανίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος η κατάθεση εμπειριών και απόψεων οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά το μέλλον του τουρισμού και να συμβάλλουν ουσιαστικά στον δημιουργικό ανασχεδιασμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.