Skip to main content

Καλάθι του νοικοκυριού: Στο e-katanalotis οι νέες λίστες προϊόντων

Στο e-katanalotis.gov.gr αναρτήθηκαν την Τετάρτη οι νέες λίστες προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού». Οι νέες λίστες δόθηκαν από τα σούπερ μάρκετ στο υπουργείο Ανάπτυξης. Σημειώνεται ότι οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ υποχρεώνονται βάσει του σχετικού νόμου να υποβάλουν νέα λίστα κάθε Τετάρτη μέχρι τις 9 το πρωί.

«Τα νέα είναι ευχάριστα, ο ανταγωνισμός μεταξύ των αλυσίδων σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσει και ήδη λειτουργεί» δήλωσε ο ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3. Όπως είπε, ήδη έχουμε σοβαρές μειώσεις στις τιμές σε σχέση με το καλάθι της περασμένης εβδομάδας.

Ο υπουργός προανήγγειλε πως την Πέμπτη θα επισκεφθεί το σούπερ μάρκετ με τις μεγαλύτερες μειώσεις τιμών, εξηγώντας πως τον ενδιαφέρει να διαφημιστεί η αλυσίδα που ρίχνει τις τιμές από εβδομάδα σε εβδομάδα για να αποτελέσει παράδειγμα για τις άλλες αλυσίδες.

Ανέφερε ακόμη πως το μεσημέρι της Πέμπτης θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της βιομηχανίας τροφίμων: «Θα έχουμε μια συζήτηση, δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν, θέλω μια ανθρώπινη συνεννόηση, η συνεννόηση μπορεί να βοηθήσει και θα οδηγήσει τη βιομηχανία να μπει πιο γερά στα καλάθι, δεν έχω αμφιβολία» είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ακόμη ότι από την περασμένη Τετάρτη υπάρχουν μειώσεις σε πάρα πολλά προϊόντα και συγκεκριμένα σε περισσότερα από 350 προϊόντα από τα 850 έχουν μείωση τιμής.