Skip to main content

Το Facebook ετοιμάζει τις αίθουσες εργασίας του μέλλοντος

Το Facebook άρχισε μια ιδιωτική έκδοση beta της εφαρμογής «Workrooms», η οποία επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν συναντήσεις με τους συναδέλφους τους σε ψηφιακό κοινόχρηστο χώρο χρησιμοποιώντας ακουστικά VR. Αυτή είναι η πρώτη ματιά στο όραμα του Μαρκ Ζάκερμπεργκ για το «metaverse», ή όπως το αποκαλεί, «ενσωματωμένο Διαδίκτυο».

Πώς μοιάζει

Μοιάζει περισσότερο με «διαδίκτυο χωρίς σώμα» επειδή τα είδωλα δεν έχουν πόδια, αλλά όταν μπείτε στις αίθουσες εργασίας, τα είδωλα των συναδέλφων σας θα σας ενώσουν σε ένα εικονικό τραπέζι συναντήσεων. Συγχρονισμένες χειρονομίες, διαδραστικοί λευκοί πίνακες και ο περιβάλλον ήχος βοηθούν για μία πιο ρεαλιστική εμπειρία.

Οι αίθουσες εργασίας είναι ένα μέρος μιας μεγαλύτερης εμπειρίας VR που ονομάζεται Horizon που το Facebook είχε αρχικά προγραμματίσει να αρχίσει πέρυσι. Επειδή όμως ένα πραγματικό «metaverse» με την έννοια του Wreck-It Ralph θα περιλάμβανε πολλές μοναδικές, αλληλένδετες εμπειρίες (τα Workrooms είναι κάτι ενιαίο), το Facebook εργάζεται επί του παρόντος σε εργαλεία που θα επιτρέψουν στους δημιουργούς να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του.

Κακό ή μήπως «έξυπνο» timing αναρωτιέται ο συντάκτης του Morning Brew; Η ανακοίνωση του Facebook ήρθε ακριβώς πριν η FTC διαψεύσει μήνυση ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία έχει «μονοπώλιο» στην κοινωνική δικτύωση. 

naftemporikigr