Skip to main content

Ευκλ. Τσακαλώτος: Η κ. Λαγκάρντ συμμερίζεται την προσπάθειά μας για ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Συνάντηση με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ είχε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, με το ελληνικό πρόγραμμα να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε την κ. Λαγκάρντ και άλλα στελέχη του ΔΝΤ για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά και για την πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Από την πλευρά της, η κ. Λαγκάρντ τόνισε ότι το Ταμείο παραμένει έτοιμο να συνεργαστεί με την Αθήνα στην προώθηση της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων.

Σε δήλωσή του στο περιθώριο της συνάντησης, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα.

Όπως τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, η κ. Λαγκάρντ συμμερίζεται την προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να ολοκληρωθεί έγκαιρα η πρώτη αξιολόγηση για να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως έχει προγραμματιστεί, πριν την 1/1/2016.

«Αμέσως θα ξεκινήσει μία ουσιαστική συζήτηση για το χρέος, προκειμένου να δημιουργηθούν οι ικανές συνθήκες για την Ελλάδα ώστε να αλλάξει σελίδα και να φανεί στην πράξη η έξοδος από την κρίση», κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.