Skip to main content

Σαλβίνι: Ας σκεφτεί καλύτερα τον φορολογικό παράδεισο του Λουξεμβούργου ο Γιούνκερ

«Να σταματήσει τις προσβολές προς την Ιταλία», κάλεσε τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο επικεφαλής της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι.

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τη Ρώμη, σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό της, ο κ. Σαλβίνι τον κάλεσε «να σκεφτεί καλύτερα τον φορολογικό παράδεισο του Λουξεμβούργου», όπου διετέλεσε πρωθυπουργός ο κ. Γιούνκερ από το 1995 έως το 2009.

Ντι Μάιο: Μόνο η NASA δεν έχει ακόμη απορρίψει τον προϋπολογισμό μας

Νωρίτερα, με καυστικό τρόπο σχολίασε και ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας της Ιταλίας, Λουίτζι ντι Μάιο, τις αντιδράσεις και τις επικρίσεις, που έχει προκαλέσει ο ιταλικός προϋπολογισμός και το σχέδιο για έλλειμμα 2,4% του ΑΕΠ.

Παράλληλα χαρακτήρισε ψευδείς τις πληροφορίες για περικοπή δαπανών στην παιδεία, οι οποίες και πυροδότησαν διαδηλώσεις από μαθητές Λυκείων.

«Λείπει μόνο η NASA και μετά θα έχουν ολοκληρωθεί οι θεσμοί που απορρίπτουν τον προϋπολογισμό μας. Εμένα, όλα αυτά, με κάνουν να νιώθω περήφανος» έγραψε ο Ντι Μάιο στον λογαριασμό του στο Facebook. Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση πρόκειται θα περικόψει «περιττές», όπως τις χαρακτήρισε δαπάνες στον τομέα της άμυνας και όχι κονδύλια για την εκπαίδευση.

Απευθυνόμενος στους μαθητές, που διαδήλωσαν, έγραψε: «Ελάτε να μιλήσουμε. Συνεχίστε με τις διαδηλώσεις, γνωρίζω την αξία τους. Αλλά δεν είναι αλήθεια ότι κόβουμε τα κονδύλια για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, μην πιστεύετε τις εφημερίδες». 

naftemporiki.gr