Skip to main content

Σε υψηλό σχεδόν τεσσάρων ετών η τιμή του πετρελαίου

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων ετών εκτινάχθηκε τη Δευτέρα η τιμή του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια Brent ενισχύθηκαν κατά 2,40 δολάρια ή κατά 3,1% και τερμάτισαν στα 81,20 δολάρια ανά βαρέλι. Την ίδια ώρα, τα συμβόλαια WTI αυξήθηκαν κατά 1,30 δολάρια ή κατά 1,8% και διαμορφώθηκαν σε 72,08 δολάρια ανά βαρέλι.

Η εκρηκτική άνοδος της τιμής του «μαύρου χρυσού» οφείλεται σε διάφορα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, σχετικά με την αδυναμία σύγκλισης των χωρών του ΟΠΕΚ ως προς την αναγκαιότητα πρόσθετης αύξησης της παγκόσμιας παραγωγής.

Οι αναλυτές θεωρούν απολύτως απαραίτητη τη συγκεκριμένη αύξηση, λόγω των επικείμενων κυρώσεων των ΗΠΑ εις βάρος του ιρανικού αργού.

naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.