Skip to main content

Βρετανία: Συνάντηση Χάμοντ – τραπεζιτών για το σχέδιο εξόδου από την Ε.Ε.

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Με τους προέδρους των βρετανικών τραπεζών θα συναντηθεί σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ, εν μέσω των συνεχών διαβουλεύσεων για το σχέδιο εξόδου της χώρας από την Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, ο Χάμοντ αναμένεται να συναντηθεί με τους εκτελεστικούς διευθυντές των μεγαλύτερων τραπεζικών και ασφαλιστικών ιδρυμάτων, όπως της Barclays, της HSBC, της Standard Life κ.α.

Ο τραπεζικός κλάδος απασχολεί περίπου 2,2 εκατ. υπαλλήλους και επομένως, βρίσκεται ψηλά στην «ατζέντα» των διαπραγματεύσεων για την επόμενη μέρα.

Στο επίκεντρο των επαφών θα βρεθεί κυρίως, το ενδεχόμενο μεταφοράς τραπεζικών δραστηριοτήτων και θέσεων εργασίας εκτός Βρετανίας, σε ενδεχόμενη απώλεια της πρόσβασης στην ενιαία αγορά της Ε.Ε.

«Εάν η κυβέρνηση δεν έχει ξεκάθαρη ιδέα για το τι θέλει, οι τράπεζες θα φύγουν» σχολιάζει στο πρακτορείο Reuters, υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος.

naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.