Skip to main content

H Αpple οδηγεί την άνοδο της Wall Street

Με οδηγό την Apple και τους άλλους μεγάλους της Σίλικον Βάλει η Wall Street ανακάμπτει σήμερα, αφήνοντας για λίγο κατά μέρος τις ανησυχίες για γεωπολιτικές εντάσεις και εμπορικές διαμάχες. Η διαβεβαίωση του Πεκίνου ότι είναι ανοιχτό σε νέες συνομιλίες με την Ουάσιγκτον, αν και δεν συνοδεύθηκε από κάποια αμερικανική πρωτοβουλία, συνέβαλε επίσης στη βελτίωση του κλίματος. 

Ο δείκτης Dow Jones με τα  τριάντα βαριά χαρτιά της αμερικανικής αγοράς σκαρφάλωσε ενδοσυνεδριακά στα υψηλότερα επίπεδα από την 1η Φεβρουαρίου και απέχει μόλις 2% από το ιστορικό ρεκόρ, που είχε καταγραφεί στις 26 Ιανουαρίου.

Αυτή την ώρα (20:00 ώρα Ελλάδος) παρουσιάζει άνοδο 0,5%, ενώ ο Nasdaq, στον οποίο έχει μεγαλύτερο «βάρος» ο κλάδος τεχνολογίας ενισχύεται σχεδόν 1%. O S&P 500, ο πλέον αντιπροσωπευτικός της αμερικανικής αγοράς, ενισχύεται 0,5%, με τον τεχνολογικό κλάδο να εμφανίζει κέρδη 1,1%. 

Ώθηση και στους τρεις δείκτες δίνει η Apple, με κέρδη της τάξης του 2,7%. Η κορυφαία- βάσει κεφαλαιοποίησης- εταιρεία του πλανήτη, είχε δει τη μετοχή της να υποχωρεί 1,2% την Τετάρτη, μετά την παρουσίαση του νέου iPhone, σε μία ένδειξη ότι η Wall Street δεν εντυπωσιάστηκε. Σήμερα οι επενδυτές φαίνεται να κοιτούν πιο θετικά τα νέα προϊόντα της εταιρείας. 

Στην Ευρώπη η αρχική ώθηση που έδωσε ο Μάριο Ντράγκι, περιορίστηκε στη συνέχεια. Ο δείκτης Euro Stoxx 50 της Ευρωζώνης ενισχύθηκε 0,5%, ωστόσο ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 υποχώρησε ελαφρά. Κέρδη 0,2% για τον γερμανικό DAX, οριακή πτώση για τον γαλλικό CAC 40, στο κόκκινο και ο ιταλικός FTSE MIB. 

naftemporiki.gr