Skip to main content

Σε… bear market το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

Σε… bear market βρίσκεται το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, το οποίο από τον περασμένο Ιανουάριο έχει απωλέσει πάνω από το 20% της αξίας του, ενώ η πτώση τους τελευταίους τρεις μήνες υπερβαίνει το 15%.

Οι πιέσεις εδράζονται, κατά κύριο λόγο, στις μετοχές των εταιρειών τυχερών παιγνίων, οι οποίες αποτελούν ανοιχτή πληγή για τους επενδυτές.

Ενδεικτικά, κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, οι μετοχές των Galaxy και Sands China έχουν υποχωρήσει άνω του 15%, σημειώνοντας τις υψηλότερες απώλειες στον δείκτη Χανγκ Σενγκ.

Εκτός της κρίσης στον κλάδο των τυχερών παιγνίων, το sell-off αποδίδεται τόσο στο αδύναμο γουάν, όσο και στις ευρύτερες ανησυχίες για την πορεία του παγκόσμιου εμπορίου.

Την ίδια ώρα, η συναλλαγματική κρίση στις αναδυόμενες αγορές, ως απόρροια των αναταραχών σε Τουρκία και Αργεντινή, έχει σημάνει συναγερμό στα ασιατικά χρηματιστήρια, επιτείνοντας τους φόβους στα κινεζικά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης Χανγκ Σενγκ έκλεισε σήμερα με απώλειες της τάξης του 0,7% και διαμορφώθηκε στις 26.422 μονάδες, χάνοντας και το ψυχολογικό όριο των 27.000 μονάδων.

naftemporiki.gr