Κανένας δεν φάνηκε ικανοποιημένος από την μερική ανάκτηση των απωλειών, καθώς μεγάλο μέρος της αντίδρασης στηρίχθηκε στα κέρδη της ΕΕΕ, ενώ η επιδόσεις των Τραπεζικών blue chip κάλυψαν το 50% της πτώσης που έγραψαν τη Δευτέρα μόνο. Παράλληλα, η μείωση των όγκων προκαλεί πάντα αμφιβολίες για την αυθεντικότητα μιας κίνησης, που χωρίς αυτή σήμερα θα αναφέραμε ότι ο ΔΤΡ επιστρέφει στα χαμηλά βίου. Η στήλη διαπίστωσε πως εξαιτίας των Τραπεζών ο μέσος όρος επί 13 συνόδους, από τις 24 Ιουλίου ως σήμερα, κινείται ανάμεσα στις 612 και 641 μονάδες. Αλλά κάθε φορά που πλησιάζεται το ανώτερο όριο, με διαφορετικές αφορμές, η τάση γίνεται πτωτική. Δηλαδή υπάρχουν ισχυρά χαρτοφυλάκια με short θεώρηση, που επιβάλλουν φρένο στην άνοδο. Ενώ στην κάθοδο, ασκούν αμυντική τακτική οι θεσμικοί με συμμετοχή τουλάχιστον στη μια από τις τελευταίες ΑΜΚ.
Χωρίς θετικές ειδήσεις από το εσωτερικό με την ένταση στο Αιγαίο να διατηρείται και τα χρηματιστήρια στις ΗΠΑ από άνοδο, που θα όριζε πιθανά νέα υψηλά βίου, να καταλήγουν σε πτώση, τα ασιατικά εκτός Ιαπωνίας υποχώρησαν συντονισμένα. Τα ευρωπαϊκά χθες σημείωσαν κέρδη με τους επενδυτές να αισιοδοξούν από σειρά θετικών ειδήσεων και προσδοκιών. Σήμερα συνεπώς η τάση στην Ευρώπη θα αναζητηθεί χωρίς να υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για την κατεύθυνσή της, αλλά ακόμα περισσότερο αβέβαιη θα είναι η τάση που θα προσδώσουν οι θεσμικοί στην αγορά της Αθήνας. Το σημαντικότερο γεγονός της εβδομάδας, ίσως είναι η ανακοίνωση για τις αλλαγές των δεικτών της Morgan Stanley. Συγκεκριμένα σήμερα 12 Αυγούστου τα μεσάνυχτα, θα ανακοινωθούν οι τριμηνιαίες αλλαγές του MSCI, χωρίς ωστόσο να αναμένονται προσθήκες, ή αλλαγές. Οι συναλλαγές των αναδιαρθρώσεων θα λάβουν χώρα στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα, στις 31 Αυγούστου.
Χθες, είχαμε άνοιγμα με ανοδικό χάσμα άνω των 2,5 μονάδων για τον μέσο όρο, που σε αντίθεση με τη Δευτέρα έγινε κατώτερο μέρας, με συνέπεια να μη βρεθεί σε αρνητικό πεδίο ούτε στιγμή. Βέβαια οι θετικές προσδοκίες από την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα προφανώς είχαν συμβάλει σε αυτή τη στροφή. Οι αγορές στην Ασία εμφάνισαν ανοδική εικόνα μετά την άνοδο στη Wall Street, που εξέλαβε την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να προχωρήσει στην έκδοση εκτελεστικών διαταγμάτων, για την χρονική προέκταση της διάρκειας της στήριξης των πληγέντων από την πανδημία, ως κίνηση πίεσης προς το Κογκρέσο. Αυτή δεν αποδείχθηκε αποτελεσματική καθώς το πολιτικό αδιέξοδο για την ανακούφιση από την πανδημία μεταξύ του Λευκού Οίκου με Πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και του Κογκρέσου με κυριαρχία των Δημοκρατικών συνεχίστηκε για τέταρτη ημέρα, ενώ κάθε κόμμα να κατηγορεί το άλλο για αδιαλλαξία. Αυτό προκάλεσε και την τάση για φυγή από το ρίσκο στο τέλος της συνεδρίασης στις ΗΠΑ.
Το γεγονός πως οι βασικοί δείκτες εκεί ήταν έτοιμοι για την εγγραφή νέων υψηλών, έδωσε χθες στις 14:30 κέρδη στους δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών πάνω από +2% και συνεπώς το +1% για τον ΓΔ την ίδια ώρα, με τζίρο στα 15 εκατ. ευρώ, φάνταζε μικρό και ανατρέψιμο. Οι ελπίδες για την ανάπτυξη εμβολίων, ωστόσο, ώθησαν ορισμένους επενδυτές να μειώσουν τις θέσεις τους στα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας των ασφαλών καταφυγίων, όπως ο χρυσός και τα κρατικά ομόλογα, και να αγοράσουν ξανά μετοχές εταιρειών που έχουν πληγεί περισσότερο από τον ιό.
Η στατιστική ειδοποιεί, πως αν επιμείνει η μιζέρια και η νευρικότητα, δεν θα είναι πολύ χαμηλότερα η επόμενη ζώνη συσσώρευσης – στήριξης, που δημιουργήθηκε από τις συνεδριάσεις από τις 5 ως τις 22 Μαΐου. Αυτές διαμόρφωσαν ζώνη πλάγιας κίνησης επί 15 συνεδρίες με ανώτερο τις 616 μονάδες όταν για τα κλεισίματα ήταν οι 610, και κάτω όριο τις 585 και σε κλείσιμο οι 588. Η παρουσία των επενδυτών που ρευστοποιούν στην πρώτη ανοδική αντίδραση, ήταν σαφής και χωρίς βάθος, γίνεται ιδιαίτερα αισθητή.
Η επίδραση της δυναμικής της περασμένης μέρας
ΗΠΑ
Σε μια συνεδρίαση με έντονες διακυμάνσεις ο S&P όχι μόνο δεν κατάφερε να γράψει νέα υψηλά ενώ είχε πλησιάσει κοντά αλλά γύρισε και σε αρνητικό πρόσημο στο τέλος. Αντίστοιχα ο βιομηχανικός Dow Jones εμφάνισε απώλειες μετά από ενδοσυνεδριακή άνοδο άνω των 300 μονάδων και ο τεχνολογικός παρέμεινε στο κόκκινο, διευρύνοντας τις απώλειες του.
Ο S&P 500 σημείωσε πτώση -0,8% κλείνοντας στις 3.333,69 μονάδες, ο Dow Jones υποχώρησε -0,38% ή 104,53 μονάδες, στις 27.686,91, και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα -1,69% στις 10.782,82 μονάδες.
Στον βιομηχανικό Dow Jones τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των JP Morgan (+3,2%) και American Express (+1,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Apple (-3%) και Walgreens Boots (-2,5%).
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε, ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει τον φόρο κερδών κεφαλαίου στις ΗΠΑ και να προχωρήσει σε μείωση του φόρου εισοδήματος για τις οικογένειες με μεσαία εισοδήματα, ώστε να βοηθήσει την οικονομία των ΗΠΑ να ανακάμψει από τις οικονομικές συνέπειες της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.
Παράλληλα συνεχίζεται η κόντρα ΗΠΑ-Κίνας. Έγγραφο της αμερικανικής κυβέρνησης που δημοσιοποιήθηκε σήμερα αναφέρει ότι τα προϊόντα που κατασκευάζονται στο Χονγκ Κονγκ για εξαγωγή προς τις ΗΠΑ θα πρέπει να φέρουν τη σήμανση ‘Made in China’ μετά τις 25 Σεπτεμβρίου
Νωρίτερα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία δημιούργησε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, προκαλώντας αρχικά ενθουσιασμό στις αγορές.
Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά επτά μονάδες βάσης στο 0,65%.
ΕΥΡΩΠΗ
Ράλι στις ευρωαγορές
Με πρωταγωνιστή της ανόδου τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας που δέχθηκε ώθηση από την απροσδόκητη αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα, καθώς εκλήφθηκε ως ένδειξη ότι η κινεζική οικονομία σταδιακά επανέρχεται στην κανονικότητα ράλι στην Ευρώπη. Παρά την συνεχιζόμενη ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας μετά και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε αξιωματούχους των δύο χωρών. Στο μεταξύ, το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία βελτιώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Αύγουστο, σύμφωνα με το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών ZEW, το οποίο ωστόσο προειδοποιεί πως αναμένει αργή βελτίωση των τρεχουσών συνθηκών.
Ο σχετικός δείκτης οικονομικού κλίματος των επενδυτών αυξήθηκε στις 71,5 μονάδες από 59,3 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Ενώ ο αριθμός των εργαζόμενων στη Βρετανία μειώθηκε κατά 220.000 άτομα στο τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το 2009, καθώς η κρίση του κορωνοϊου έπληξε την αγορά εργασίας. Οι τομείς που επλήγησαν περισσότερο ήταν αυτοί των ξενοδοχείων και της φιλοξενίας, η αυτοκινητοβιομηχανία και οι tour operators, όπως αναφέρει το Reuters.
Στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε +1,68% στις 370,76 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο +1,71% στις 6.154,34 μονάδες, ο DAX 30 κινήθηκε υψηλότερα +2,04% στις 12.946,89 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη +2,41% στις 5.027,99 μονάδες. Με τον ΜΙΒ στο Μιλάνο να κερδίζει +2,84% και ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη στο +2,97%.
ΧΑ
Η Αθήνα αντιδρά ανοδικά εν μέσω επενδυτικής αισιοδοξίας διεθνώς
Στη δεύτερη σύνοδο της εβδομάδας, μετά από άνοιγμα στις 919,71 με ανοδικό χάσμα (2,38 μονάδες) από το κλείσιμο της προηγούμενης (617,33), οι τιμές κινήθηκαν έτσι ώστε ο ΓΔ να διαπραγματευτεί σε θετικό πεδίο, από την έναρξη ως το πέρας της διαπραγμάτευσης. Αναζήτηση του κατώτερου μέρας, δεν υπήρξε, ήταν η τιμή ανοίγματος στις 919,71 από στις 613,75 την προηγούμενη. Στο πρώτο μέρος πορεύτηκε με νευρικότητα και χωρίς εναλλαγές πρόσημου από τις 10:30 ως τις 12:35, όταν τελείωσε και η αναζήτηση του ανώτερου μέρας, που ήταν οι 626,84 από 627,79 μονάδες τη Δευτέρα. Αμέσως μετά, γύρισε σε ήπια κάθοδο και οι επενδυτικές επιλογές τον οδήγησαν σε πλάγια κίνηση από τις 12:55 ως τις 15:35 σε ζώνη τιμών μεταξύ των 623 και 624,8 μονάδων επί 3 ώρες περίπου. Η είσοδος των θεσμικών του δολαρίου προκάλεσε πάλι άνοδο των όγκων, αλλά επίσης άνοδο των τιμών, καθώς ο ΓΔ είχε φτάσει ως τις 625,5 μονάδες από τις 16:00. Κατόπιν επικράτησε η ανοδική διόρθωση στην ισορροπία προσφοράς και ζήτησης που ίσχυε πριν, με κίνηση ανάμεσα στις 625 και 626 που διατηρήθηκε ως και τις δημοπρασίες.
Η συνήθης ενδοσυνεδριακή πτώση στο δεύτερο μέρος, δεν εμφανίστηκε και στις 17:00 τον άφησαν 625,58. Η πτωτική νευρικότητα που ίσχυε επί δυο συνεδρίες, ήταν συνυφασμένη με την καθοδική δυναμική των Τραπεζικών μετοχών, ενώ σήμερα ανατράπηκε και άφησε το δείκτη τους ψηλότερα από τις 306 μονάδες.
Είναι σαφές πως οι θεσμικοί, κινήθηκαν στο πρώτο μέρος με διάθεση να προκαλέσουν φρένο σε βέβαια πτώση. Με το διεθνές κλίμα ανοδικό η ζήτηση κατάφερε να υπερισχύσει, έστω και μέσα σε έντονη διάθεση διεθνώς για ανάληψη ρίσκου. Οι δείκτες στην Ευρώπη ξεκίνησαν από θετικό πεδίο με ανοδικά χάσματα, δεν άλλαζαν πρόσημα μεταβολής και εμφάνιζαν σημαντικά κέρδη όλα μετά τις 11:00. Αλλά ενώ έξω από την πρώτη ώρα επικράτησαν οι αγοραστές που είχαν προκαλέσει μικρές ανοδικές μεταβολές στους βασικούς δείκτες, εδώ η εξέλιξη και το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε τελικά κλείσιμο μέρας, με ανοδική μεταβολή, σε πλήρη συμφωνία με την ανοδική εικόνα όλων σχεδόν των χρηματιστηρίων στην Ευρώπη. Συνεπώς, είχαμε πλήρη συντονισμό με τα υπόλοιπα χρηματιστήρια, αφού η κίνηση με άνοδο της τάξης του +1,00%, δεν ανατράπηκε μετά τις 16:00, αλλά αυξήθηκε ελαφρά ως και τις δημοπρασίες, μαζί χαμηλούς ρυθμούς συναλλαγών. Στις δημοπρασίες, είχαμε υπεροχή της ζήτησης έναντι της προσφοράς και στις 17:13 ορίστηκε για τον μέσο όρο τιμή κλεισίματος 6,68 μονάδες πάνω από το κατώτερο της διακύμανσης της συνόδου. Δεν είχαμε νέο κατώτερο έτους, έμειναν οι 469,55 από τη σύνοδο στις 17/3.
Με τον τραπεζικό δείκτη σε πρώτο ρόλο στη διάρκεια της συνόδου, στις 17:01 ο ΔΤΡ είχε οδηγηθεί κάτω από τις 307,33 από 299 μονάδες την προηγούμενη, όταν ο μέσος όρος κάθισε στις 625,58 μονάδες. Οι δημοπρασίες ώθησαν οριακά ψηλότερα τους βασικούς δείκτες αλλά όχι τον ΔΤΡ. Η αγορά έκλεισε τελικά, με 3 από τα blue chip με απώλειες στο κλείσιμο. Η συνολική κεφαλαιοποίηση ανήλθε στα 44,631 από 43,930 δις ευρώ.
Ξεχώρισαν από τα blue chip για τα κέρδη τους, εκτός των Τραπεζών, η ΓΕΚΤΕΡΝΑ +5,00%, ΔΕΗ +3,78%, ΕΕΕ +3,11%, ΕΛΛΑΚΤΩΡ +2,35%, ΜΠΕΛΑ +2,15%, και η ΒΙΟ +2,05%. Στον αντίποδα υπέρ πτώσης λειτούργησαν ΤΕΝΕΡΓ -2,67%, ΜΟΗ -1,59%, και ΛΑΜΔΑ -0,18%.
Τη σύνοδο σφράγισε σαφώς κατώτερο έναντι της προηγούμενης συνεδρίας συναλλακτικό ενδιαφέρον, με συναλλαγές σε πακέτα αξίας 1,767 από 4,421 εκατ. ευρώ (για ΛΑΜΔΑ ΤΕΝΕΡΓ ΑΛΦΑ). Η δε εμφάνιση κερδών σε 4 από τα 4 Τραπεζικά blue chip, δεν θα μπορούσε να έχει σχέση με την εμφάνιση καθοδικής δυναμικής στα ελληνικά ομόλογα αναφοράς. Η απόδοση του δεκαετούς διαμορφώθηκε στο 1,071% από 1,042%.
Επηρέασαν θετικά οι μεταβολές για τις Τράπεζες (+2,77%), αφού οι επενδυτές έκλεισαν την ΑΛΦΑ στο +1,21% από -4,62%, την ΕΤΕ στο +3,29% από -6,17%, ΕΥΡΩΒ στο -3,32% από -1,33% και την ΠΕΙΡ στο 3,55% από -7,56. Οι μετοχές του FTSEM αντιμετωπίστηκαν χειρότερα από τα blue chip με μεταβολή +0,65% από -3,24%.
Η στατιστική εικόνα των blue chip βελτιώθηκε, όπως προκύπτει από το πλήθος των ανοδικών (19 από 2) έναντι των καθοδικών (3 από 23) και τρία ΕΧΑΕ ΟΛΠ ΤΙΤC στα αμετάβλητα. Στο ΧΑ ο ΓΔ με μεταβολή +1,47% οδηγήθηκε στις 626,39 από 617,33 μονάδες, όταν ο 25άρης έκλεισε στις 1505,54 από 1481,79 με άνοδο +1,60%.
Για να συμβούν τα παραπάνω, ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 26,488 από 41,826 εκατ. ευρώ και οι συναλλαγές με πακέτα είχαν αξία 1,767 από 4,421 εκατ. ευρώ. Το πλήθος των ανοδικών διαμορφώθηκε σε 60 από 17, των καθοδικών 25 από 75 και οι αμετάβλητες ήταν για τρίτη μέρα στη σειρά 22.
Τεχνική ανάλυση Παράγωγα
Οι traders διατήρησαν τα μετριοπαθώς δυσοίωνα στοιχήματα
Στη δεύτερη σύνοδο της εβδομάδας, οι επενδυτές κίνησαν τον FTSE25 σε θετικό πεδίο διαρκώς. Το άνοιγμα αντιστοιχούσε σε ανοδικό χάσμα 4,72 μονάδων. Τον έκλεισαν τελικά, 23,75 μονάδες ψηλότερα. Το ανώτερο ημέρας σημειώθηκε στις 17:10 και ήταν οι 1506,81 μονάδες. Το ελάχιστο, οι 1486,51, εμφανίστηκε στο άνοιγμα. Στις 17:00 τον είχαν οδηγήσει στις 1502,46 μονάδες. Το κλείσιμο στις 1505,54 από 1481,79 μονάδες αντιστοιχεί σε μεταβολή +1,60% για τον 25άρη. Ο τζίρος στα παράγωγα περιορίστηκε στα 3,830 από 7,536 εκατ. ευρώ.
Στα ΣΜΕ του 25άρη ο όγκος για τη σειρά Αυγούστου περιορίστηκε σε 296 ΣΜΕ με ανώτερο τις 1503,75 μονάδες, κατώτερο τις 1487,00 και τελευταίες πράξεις στις 1499,50 από 1474,75 μονάδες ενώ τα ανοικτά συμβόλαια περιορίστηκαν σε 3991 από 4405. Για τη σειρά Σεπτεμβρίου διακινήθηκαν 165 συμβόλαια με ανώτερο στις 1496,75 μονάδες κατώτερο στις 1484,00 και τελευταίες πράξεις στις 1492,25 από 1473,75 μονάδες με 322 από 334 ανοικτές θέσεις.
Στα δικαιώματα προαίρεσης του ίδιου δείκτη το ενδιαφέρον ήταν ετεροβαρές. Στα calls του 25άρη λήξης Αυγούστου, ο όγκος ήταν 2 συμβόλαια για τιμή εξάσκησης στις 1500 μονάδες. Στα δικαιώματα αγοράς της επόμενης σειράς δεν διακινήθηκαν συμβόλαια. Στα δικαιώματα πώλησης λήξης Αυγούστου άλλαξαν χέρια 2 συμβόλαια, για τιμή εξάσκησης τις 1450 και 1500 μονάδες. Ενώ για τη σειρά Σεπτεμβρίου ο όγκος ήταν μηδενικός.
Το συναλλακτικό ενδιαφέρον στο stock repo περιορίστηκε και αφορούσε στα 23780 συμβόλαια για ΕΤΕ, στα 5331 για ΟΤΕ, στα 600 για ΑΡΑΙΓ, και στα 500 για ΦΡΛΚ.
Οι μετοχές παγκόσμια σημείωσαν άνοδο την Τρίτη φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα 5-1 / 2 μηνών. Οδηγήθηκαν εκεί από τα επενδυτικά στοιχήματα, πως θα επιτευχθεί ένα πακέτο φορολογικών κινήτρων των ΗΠΑ αλλά και από ενδείξεις ότι οι εντάσεις μεταξύ Κίνας-ΗΠΑ έχουν μειωθεί πριν από έναν κρίσιμο γύρο εμπορικών συνομιλιών.
Παράλληλα οι επενδυτές χαιρέτησαν μια κίνηση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την αποκατάσταση ορισμένων ενισχυμένων πληρωμών επιδομάτων ανεργίας και την αναστολή των φόρων μισθοδοσίας. Η διάθεση για ρίσκο είναι επιφυλακτική καθώς συνεχίζει η φιλονικία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για την επέκταση των δημοσιονομικών κινήτρων.
Τα οικονομικά δεδομένα παγκοσμίως εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία, με το τελευταίο να είναι μια απότομη πτώση των εξαγωγών στον σηματωρό της παγκόσμιας εμπορικής δραστηριότητας δηλαδή της Νότιας Κορέας. Επίσης στην απασχόληση της Βρετανίας, εμφανίστηκαν οι μεγαλύτερες απώλειες θέσεων εργασίας από το 2009. Με τα παραπάνω που περιγράφουν την ατμόσφαιρα στα διεθνή φαίνεται ότι η αβεβαιότητα εξακολουθεί να κυριαρχεί μειώνοντας τη διάθεση για ρίσκο ακόμα και σε ανοδικές μέρες σε παγκόσμια κλίμακα.
Σήμερα
Οι ασιατικές μετοχές υποχώρησαν σήμερα Τετάρτη 12/8 λόγω της αυξανόμενης αβεβαιότητας σχετικά με το εάν οι αμερικανοί νομοθέτες θα συμφωνούσαν για έναν επιπλέον γύρο μεγάλων φορολογικών κινήτρων για να στηρίξουν μια οικονομία που εξακολουθεί να παλεύει με το νέο coronavirus.
Οι ελπίδες για την ανάπτυξη εμβολίων, ωστόσο, ώθησαν ορισμένους επενδυτές να μειώσουν τις θέσεις τους στα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας των ασφαλών καταφυγίων, όπως ο χρυσός και τα κρατικά ομόλογα, και να αγοράσουν ξανά μετοχές εταιρειών που έχουν πληγεί περισσότερο από τον ιό.
Το μικτό συναίσθημα οδήγησε σε ασταθή διαπραγμάτευση στην Ασία με τον δείκτη των μετοχών Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας να υποχωρεί αρχικά -0,76%, αλλά στις 8:50 δική μας ώρα ήταν στο -0,75%, ενώ ο Nikkei της Ιαπωνίας κέρδισε αρχικά +0,2% και στις 8:50 δική μας ώρα ήταν στο +0,25%.
Στην Wall Street, οι δείκτες υποχώρησαν καθώς το πολιτικό αδιέξοδο για την ανακούφιση από την πανδημία μεταξύ του Λευκού Οίκου με Πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και του Κογκρέσου με κυριαρχία των Δημοκρατικών συνεχίστηκε για τέταρτη ημέρα, ενώ κάθε κόμμα να κατηγορεί το άλλο για αδιαλλαξία. Οι εκλογικές εκστρατείες των ΗΠΑ φαίνονται έτοιμες να ξεκινήσουν αφού ο υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος Τζο Μπάιντεν επέλεξε την γερουσιαστή Καμάλα Χάρις για τη θέση του αντιπροέδρου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης E-mini για τον S & P500 άλλαξαν λίγο μετά τα νέα.
Η απόδοση στο 10ετές των ΗΠΑ υποχώρησε 2 μονάδες βάσης στο 0,636% στην Ασία μετά την άνοδο στο υψηλό ενός μήνα του 0,661% στη σύνοδο των ΗΠΑ.