Skip to main content

Τσακαλώτος: Φταίνε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για το υψηλό επιτόκιο

«Μετά από την επιτυχία της έκδοσης, συμβούλεψα την αξιωματική αντιπολίτευση να μην έχει τη χαιρεκακία ως βάση της αντιπολιτευτικής της στρατηγικής». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφερόμενος στην έκδοση του 5ετους ομολόγου. 

Όπως αναφέρει ο κ. Τσακαλώτος η Νέα Δημοκρατία θεωρεί το επιτόκιο υψηλό σε σχέση με αυτό της Πορτογαλίας. «Δυστυχώς, όμως, πριν από την κρίση, η Πορτογαλία είχε μεν προβληματικές κυβερνήσεις αλλά όχι τόσο προβληματικές ώστε να δημιουργήσουν ένα τόσο δυσθεώρητο χρέος, ούτε είχε κυβερνήσεις όπως αυτές της περιόδου 2010-2014 που δεν ολοκληρώσανε προγράμματα, που δεν πέτυχαν καμία ουσιαστική ρύθμιση, ώστε να καταστεί το χρέος βιώσιμο, και που βγήκανε στις αγορές μία φορά για τα μάτια του κόσμου» τονίζει.

Η κυβέρνηση, σημειώνει, πέτυχε να βγάλει την χώρα από τα μνημόνια έχοντας διευθετήσει το χρέος και έχοντας ανακτήσει την πρόσβαση στις διεθνείς αγορές. «Συνεχίζουμε τη δική μας στρατηγική, η οποία έχει ως βάση την υλοποίηση ενός βιώσιμου σχεδίου για την οικονομία και την κοινωνία» καταλήγει ο υπουργός Οικονομικών.