Skip to main content

Bloomberg: O Aλ. Τσίπρας θέλει νέο αφήγημα για success story

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στρέφει την προσοχή του στα εσωτερικά ζητήματα, μετά την διπλωματική του νίκη στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών την περασμένη εβδομάδα, με την ελπίδα ότι θα δημιουργήσει ένα νέο αφήγημα για success story καθώς ετοιμάζεται για εκλογές. 

Αυτό επισημαίνει το Bloomberg σε άρθρο του για την έκδοση του νέου πενταετούς ομολόγου, το οποίο φέρει τον τίτλο: «Η Ελλάδα θα πουλήσει ομόλογα χωρίς την κάλυψη του προγράμματος για πρώτη φορά» (Greece to Sell Bonds Without Bailout Cover for First Time). 

To άρθρο αναφέρει τις πληροφορίες που θέλουν την απόδοση του ομολόγου, που λήγει το 2024, στο 3,6%, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι χαμηλότερη του αρχικού στόχου για 3,88%. Σημειώνει επίσης ότι οι προσφορές των επενδυτών ξεπέρασαν τα 10 δισ. ευρώ. 

Τα κεφάλαια εξηγεί το Bloomberg θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή ομολογιούχων ή για την επαναγορά δανείων του ΔΝΤ ή ακόμη και ως εχέγγυα για τη δημιουργία οχήματος ειδικού σκοπού, που θα συμβάλλει στη μείωση των κόκκινων δανείων των τραπεζών.   

Ο συντάκτης σχολιάζει τέλος πως ο Αλ. Τσίπρας θα μπορούσε να προκαλέσει την οργή των πιστωτών με την ανακοίνωσή του για αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% στα 650 ευρώ. 

naftemporiki.gr