Skip to main content

Ομόλογα: Δυναμικό ράλι των ελληνικών τίτλων μετά τη Fitch

Η αναβάθμιση-έπληξη από τον οίκο Fitch και τα σχέδια της Αθήνας για νέα έξοδο στις αγορές τροφοδοτούν δυναμικό ράλι των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να οδεύει προς ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Στο ράλι συντελεί και η ευρύτερη στροφή των επενδυτών προς το ασφαλές καταφύγιο του κρατικού χρέους εν μέσω κλίματος ανησυχιών λόγω του κοροναϊού που εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς αποκλιμακώθηκε κατά 16 μονάδες βάσης, στο 1,16% από 1,31% της προηγούμενης συνεδρίασης. Ο οίκος Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας κατά μία βαθμίδα, στην κατηγορία ΒΒ από ΒΒ-, φέρνοντας πιο κοντά τη χώρα μας στην κατηγορία της επενδυτικής βαθμίδας(investment-grade) και συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών. Η αναβάθμιση ευνοεί τα σχέδια της κυβέρνησης για την πρώτη έξοδο στις αγορές του 2020 με νέο 15ετές ομόλογο.

Ράλι των ομολόγων και στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, καθώς οι ανησυχίες που προκαλεί η ταχεία εξάπλωση του κοροναϊού στρέφουν τους επενδυτές προς το ασφαλές «λιμάνι» των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης. Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς βρέθηκε σε ναδίρ τριμήνου, αφότου ο Ματέο Σαλβίνι της Δεξιάς υπέστη ήττα στις περιφερειακές εκλογές της Εμίλια Ρομάνα, σε μια εξέλιξη που ανακουφίζει την κυβέρνηση συνασπισμού. 

Σε χαμηλά οκτώ εβδομάδων και η απόδοση του γερμανικού 10ετούς Bund, στο -0,35%.

naftemporiki.gr