Skip to main content

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει περισσότερα

«Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη αλλά με μεταρρυθμίσεις», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, λίγο πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Αθήνα θα πρέπει να κάνει περισσότερα.

Όπως είπε ο κ. Μοσκοβισί, εαν η ελληνική κυβέρνηση ενισχύσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της και δεσμευθεί ότι θα τις υλοποιήσει βραχυπρόθεσμα «θα έχουμε τη βάση για μία πιθανή εκκίνηση των διαπραγματεύσεων για ένα νέο πρόγραμμα».

Στόχος πρόσθεσε ο ίδιος, είναι στο τέλος της ημέρας να έχουμε μία καλή συμφωνία, που θα διασφαλίζει την ακεραιότητα της Ευρωζώνης. «Ο κόσμος μας κοιτάζει και πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να διασφαλίσουμε τη θέση της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης», επισήμανε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, χαρακτήρισε τις χθεσινές συνομιλίες «αρκετά περίπλοκες», εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξει σήμερα περισσότερη πρόοδος.

Όπως σημείωσε το Eurogroup θα προετοιμάσει και θα βάλει τη βάση των συζητήσεων για τη Σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης που θα συνέλθει στις 17.00 (ώρα Ελλάδας).