Skip to main content

Πτωτικά ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Πτωτικά ξεκίνησαν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, διακόπτοντας το επταήμερο ανοδικό τους σερί, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, στις 10:38, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,41% στις 6.806 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,13% στις 10.643 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται με απώλειες 0,23% στις 4.632 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση 0,31% στις 369,21 μονάδες.

Στο ταμπλό, πτωτικά κινείται ο κλάδος των εμπορευμάτων (-2,1%) και ενέργειας (-1,2%), με τα συμβόλαια πρώτων υλών να υποχωρούν. Η Glencore χάνει 3,2% και η Seadrill βρίσκεται στο -5,7%.

Στον αντίποδα, η Aer Lingus Group κερδίζει 3,4%, μετά τη βελτιωμένη προσφορά εξαγοράς που δέχτηκε από την International Consolidated Airlines Group. Η νέα προσφορά περιλαμβάνει και τις υπηρεσίες εδάφους.

Παράλληλα, οι αγορές βρίσκονται ακόμη υπό την επίδραση του προγράμματος αγοράς ομολόγων (QE) που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την περασμένη Πέμπτη, με την γενική αίσθηση που επικρατεί να είναι κατ’ αρχήν θετική. Όπως σημειώνει η πλειονότητα των αναλυτών μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση των αγορών, όμως ενδέχεται να μην αποτελέσει πανάκεια για τα προβλήματα της Ευρωζώνης.