Skip to main content

Υπεγράφη η συμφωνία ένταξης του λιμένα Αλεξανδρούπολης στον σχεδιασμό του TAP

Υπεγράφη την Τετάρτη (29 Ιουνίου) η συμφωνία για τη μεταφορά και αποθήκευση σωλήνων και εξαρτημάτων κατασκευής του έργου Διαδρατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου TAP (Trans Adriatic Pipeline), μεταξύ του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης και της κοινοπραξίας SPIECAPAG- ΑΚΤΩΡ.

H εταιρεία ΑΚΤΩΡ (θυγατρική της ΕΛΛΑΚΤΩΡ) και η γαλλική SPIECAPAG θα υλοποιήσουν στη βόρεια Ελλάδα την κατασκευή του πρώτου τμήματος του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης, Χρήστος Δούκας, χαρακτήρισε τη συμφωνία αμοιβαία επωφελή, σημειώνοντας ότι πέρα από τα προφανή σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία, αναδεικνύει και τις πραγματικές δυνατότητες του λιμένα στην τοπική ανάπτυξη.

Σε ό,τι αφορά τα οφέλη, η εγκατάσταση και λειτουργία του αγωγού TAP αναμένεται να αποφέρει επιπλέον έσοδα 10 εκατομμυρίων ευρώ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, χρήματα που θα δοθούν απευθείας ως αντισταθμιστικά, λόγω των τελών εταιρικής ευθύνης που καλείται να πληρώσει η Κοινοπραξία η οποία θα κατασκευάσει τον αγωγό.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ