Skip to main content

Αδ. Γεωργιάδης: Με τόσους φόρους και εισφορές ανάπτυξη δεν υπάρχει

Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με αυτήν την πολιτική, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο «104,9 FM».

«Εποικοδομητική ανάπτυξη με αυτό το ύψος φόρων και ασφαλιστικών εισφορών δεν μπορεί να υπάρξει (…) Για να δουλεύει κάποιος πρέπει να υπάρχουν δουλειές. Για να υπάρχουν δουλειές, πρέπει να υπάρχουν επενδύσεις. Για να υπάρχουν επενδύσεις, πρέπει αυτός που θα αποφασίσει να κάνει μια επένδυση, να έχει προσδοκία κέρδους. Όταν έχεις φτάσει όμως να παίρνεις σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές σε προκαταβολή φόρου το 80%, τότε προφανώς αυτός που έχει τα χρήματα δεν θα κάνει επένδυση εδώ θα επιλέξει να πάει κάπου αλλού. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με αυτή την πολιτική» εξήγησε.

Σημείωσε ακόμη ότι η Ν.Δ. θα «εφαρμόσει» την ακριβώς αντίστροφη λογική, δηλαδή θα μειώσει τις κρατικές δαπάνες και θα μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές και τους φόρους. Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε πως είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε κυβέρνησης, προσθέτοντας πως αυτό είχε κάνει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

«Με τους θεσμούς δεν μπορείς να αλλάξεις μονομερώς τους στόχους. Άλλο οι στόχοι, άλλο ο δρόμος προς την επίτευξή τους. Οι στόχοι είναι σε συμφωνία. Ο δρόμος προς επίτευξή τους, όμως, είναι θέμα πάντοτε της κυβέρνησης» είπε για να προσθέσει: «Η διαφορά μεταξύ της κυβέρνησης Σαμαρά και της κυβέρνησης Τσίπρα είναι ακριβώς αυτή: Ο κ. Σαμαράς προσπάθησε να μειώσει τις κρατικές δαπάνες και αντίστοιχα να μειώσει τους φόρους και το πέτυχε σε κάποιον βαθμό και εάν ολοκληρωνόταν η θητεία του σίγουρα θα το είχε πετύχει σε πολύ μεγάλο βαθμό (…). Ο κ. Τσίπρας, όταν ήρθε στην εξουσία, έκανε ακριβώς το ανάποδο, μεγάλωσε το κράτος και τις κρατικές δαπάνες και αντίστοιχα μεγάλωσε πολύ τους φόρους και τις εισφορές».

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η εποχή της αλαζονείας έχει παρέλθει και πως η Ν.Δ. «βεβαίως θα πρέπει να επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις με τα κόμματα με τα οποία συμφωνούμε στον βασικό δρόμο της χώρας, δηλαδή στην Ευρώπη (…)». Τα κόμματα αυτά, όπως είπε, «στη σημερινή Βουλή είναι το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι». «Τώρα στην επόμενη, θα δούμε. Δεν μπορώ να κάνω τόσο μακροπρόθεσμη πρόβλεψη» ανέφερε.

Για την υπόθεση του Noor 1 και την Εξεταστική που ζητά η Ν.Δ., ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Καμμένος το ζήτησε (…)». «Τη μια μέρα μας ζητάνε να καταθέσουμε αίτημα και μόλις καταθέτουμε, μας λένε ότι κάνουμε αντιπερισπασμό. Δεν φαντάζομαι ο κ. Καμμένος να μην ψηφίσει το αίτημα της Ν.Δ. αφού το ζήτησε μόνος του» είπε.

«Εάν γινόταν εξεταστική θα λύναμε αυτή τη σκιά πολύ γρήγορα, εάν δεν γίνει εξεταστική θα είμαστε σε ένα σημείο που θα “σέρνεται” αυτή η υπόθεση για δύο τρεις μήνες, παραπάνω δεν θα πάρει, γιατί η Δικαιοσύνη θα ανοίξει τους λογαριασμούς ούτως ή άλλως» επισήμανε για να συμπληρώσει: «Οι γραμμές Χριστοφορίδη και Τζίβα θα ανοίξουν υποχρεωτικά από τις εισαγγελικές Αρχές».

«Ο λαός λέει μια ωραία παροιμία: καθαρός ουρανός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Εμένα όταν μου είπαν για το “Ερρίκος Ντυνάν” όχι μόνο ψήφισα για την εξεταστική, αλλά έχω κάνει μέχρι στιγμής δύο φορές αίτημα να προσέλθω στην εξεταστική και αυτοί αρνούνται να με καλέσουν μέχρι στιγμής. Γιατί θέλω να πάω; Γιατί γνωρίζω ότι έχω απαντήσεις για όλα όσα με κατηγορούν και ανυπομονώ για τη στιγμή που θα πάω εκεί να τα παρουσιάσω στον ελληνικό λαό. Εγώ που αισθάνομαι και είμαι αθώος, θέλω να πάω στην εξεταστική επιτροπή. Ο κ. Καμμένος γιατί δεν θέλει να πάει;» διερωτήθηκε.