Skip to main content

Θ. Δρίτσας: Σημαντική η συνεισφορά της ναυτιλίας σε ΑΕΠ και απασχόληση

Η ελληνική ναυτιλία παραμένει ένας σημαντικός και άκρως επιτυχημένος οικονομικός παράγοντας, συνεισφέροντας σημαντικά στο ΑΕΠ και την απασχόληση, ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, στην ομιλία του στη διάρκεια της ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια 2016».

Παράλληλα, τόνισε ότι η φετινή διοργάνωση της Έκθεσης των «Ποσειδωνίων» ξεπερνά κάθε προηγούμενο. «H παρουσία υψηλών προσκεκλημένων όπως του γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), της επιτρόπου Μεταφορών της Ε.Ε., καθώς και πολλών υπουργών μεγάλων ναυτιλιακών χωρών υπογραμμίζουν την σπουδαιότητα της έκθεσης», πρόσθεσε.

Ο κ. Δρίτσας δήλωσε επίσης ότι παρά την ύπαρξη δυσκολιών τόσο στο εσωτερικό όσο και στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, η ελληνική ναυτιλία κατόρθωσε να διατηρήσει τη πρωτοκαθεδρία της παγκοσμίως και τόνισε ότι η Ελλάδα ελέγχει το δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έναν από τους μεγαλύτερους στόλους παγκοσμίως, τοποθετούμενος στην έβδομη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εν συνεχεία, ανέφερε ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες που βρίσκονται εγκατεστημένες στην Ελλάδα, κατά κύριο λόγο στον Πειραιά, ξεπερνούν τις 1.350, αποτελώντας τον κινητήριο μοχλό για μία σειρά συναφών οικονομικών δραστηριοτήτων.