Skip to main content

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Μικρές διακυμάνσεις κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς η προειδοποίηση για την κερδοφορία της από την εταιρία αιολικών πάρκων Orsted επηρέασε τις μετοχές των εταιριών κοινής ωφελείας ενώ η μετοχή της γαλλικής Carrefour σημείωσε άλμα ύστερα από συζητήσεις περί συγχώνευσης.

Η μετοχής της γαλλικής εταιρίας σούπερ μάρκετ Carrefour ενισχύθηκε κατά 10,6% αφού η καναδέζικη Alimentation Couche-Tard ανακοίνωσε ότι είχε προσεγγίσει τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη εταιρία λιανικής πώλησης για να συζητήσουν την πιθανότητα συνένωσης των δυνάμεών τους.

Η μετοχή της σημείωσε τα μεγαλύτερα κέρδη στον γαλλικό δείκτη CAC 40, που ενισχύεται κατά 0,5%, ενώ άλμα 6,4% σημείωσε ο τίτλος της γαλλικής εταιρίας λιανικού εμπορίου Casino.

Ωστόσο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,22% εξαιτίας του κλάδου εταιριών κοινής ωφελείας ύστερα από τη βουτιά κατά 7,5% της Orsted μετά την προειδοποίηση που εξέδωσε για την κερδοφορία της. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,18%. Ο FTSE του Λονδίνου καταγράφει κέρδη 0,22% στις 6769 μονάδες. Ανοδικά στο +0,14% κινείται το Μιλάνο.

naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.