Skip to main content

Ανοδικά οι ευρωαγορές – Οριακές απώλειες για τον DAX

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, πλην του γερμανικού Dax, λαμβάνοντας ώθηση από τους κλάδους των τηλεπικοινωνιών και των τραπεζών. Η άνοδος περιορίστηκε, ωστόσο, εξαιτίας της ανησυχίας για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,17% στις 7.0073 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες 0,04% στις 11.848 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε ανοδικά κατά 0,31% στις 5.133 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,41% στις 406,42 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να χάνει έως και το -0,3%.

Στο ταμπλό, η UBS Group σημείωσε κέρδη 3,2%, καθώς παραδέχτηκε ότι ήταν ένοχη σε υπόθεση χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου Libor στις ΗΠΑ, πληρώνοντας νέο πρόστιμο ύψους 203 εκατ. δολαρίων.

Επίσης, στο +12% βρέθηκε η Altice, μετά την ανακοίνωση ότι συμφώνησε στην αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Suddenlink Communications, έναντι 9,1 δισ. δολάρια, ενώ επιβεβαιώθηκε και η προσέγγιση της Time Warner Cable για ενδεχόμενη συμφωνία.

Ανοδικά κατά 5,4%, σήμερα, η Vodafone Group, μετά τα σχόλια του προέδρου της Liberty Global, Τζον Μαλόουν, ότι η βρετανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο για την διεύρυνση των υπηρεσιών της στη δυτική Ευρώπη.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, κατώτερα των προσδοκιών ήταν τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού στη Γερμανία τον Μάρτιο, καθώς σε ετήσια βάση, ο δείκτης υποχώρησε κατά 1,7%, ύστερα από πτώση 2,1% που είχε καταγράψει τον Φεβρουάριο. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά 0,1%. Η αδύναμη ζήτηση και οι χαμηλές τιμές πετρελαίου επηρέασαν αρνητικά τον δείκτη.