Skip to main content

Cambridge Analytica: Πτώχευση στις ΗΠΑ έφερε το σκάνδαλο

Αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 7 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα κατέθεσε η Cambridge Analytica, η εταιρεία πολιτικής επικοινωνίας, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο του σκανδάλου παράτυπης χρήσης δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook. 

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα η Cambridge Analytica κατέθεσε αργά το βράδυ της Πέμπτης αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Το ενεργητικό της είναι μεταξύ 100.000 και 500.000 δολαρίων, ενώ οι υποχρεώσεις της στην κλίμακα του 1 έως 10 εκατ. δολαρίων, όπως μεταδίδει το Reuters. 

H εταιρεία και η βρετανική μητρική της SCL Εlections είχαν προαναγγείλει πριν από λίγο καιρό ότι θα αρχίσουν διαδικασίες πτώχευσης, καθώς η υπόθεση είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν το μεγαλύτερο μέρος των πελατών τους. 

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε χθες γνωστό, ο Αλεξάντερ Νις, πρώην επικεφαλής της Cambridge Analytica, απεδέχθη την πρόσκληση του βρετανικού Κοινοβουλίου να καταθέσει για τη χρήση δεδομένων από την εταιρεία στην ειδική Επιτροπή, που εξετάζει την υπόθεση, στις 6 Ιουνίου. 

naftemporiki.gr