Skip to main content

Moody’s: Δεν επαναξιολόγησε το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

O διεθνής οίκος Moody’s διατήρησε την προηγούμενη πιστοληπτική αξιολόγηση για το ελληνικό αξιόχρεο, αποφασίζοντας να μην την επικαιροποιήσει στην παρούσα φάση. Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος έχει αξιολογήσει με  Β1 την ελληνική οικονομία, τέσσερις βαθμίδες κάτω του investment grade με σταθερές προοπτικές στις 17 Απριλίου.

Τότε, ο οίκος είχε εκτιμήσει πως η ύφεση το 2020 θα κινηθεί στο 5% (και ανάκαμψη 4% το 2021).

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Απριλίου ο οίκος Standard and Poor’s διατήρησε την αξιολόγηση ΒΒ- , υποβαθμίζοντας ωστόσο το outlook σε σταθερό από θετικό λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας. Η Fitch κατατάσσει την Ελλάδα τρεις βαθμίδες κάτω του invesrment grade, στο BB με σταθερές προοπτικές. Η DBRS (ΒΒ low) επίσης τρεις βαθμίδες υπό του investment grade, ενώ υποβάθμισε τις προοπτικές σε σταθερές από θετικές.

naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.