Skip to main content

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται από τις εισηγμένες για το πρώτο τρίμηνο του έτους «να θολώνουν» την εικόνα για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης.

 

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,49% στις 7.028 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες 0,61% στις 11.867 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε ανοδικά κατά 0,35% στις 5.211 μονάδες.

 

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες μόλις 0,03% στις 408,99 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά κατέγραφε κέρδη έως 0,6%, αλλά και απώλειες έως και 0,6%.

 

Στο ταμπλό, η Roche Holding σημείωσε κέρδη 1,8%, μετά την ανακοίνωση ότι τα έσοδα πρώτου τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στα 11,83 δισ. ελβετικά φράγκα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να μην ξεπεράσουν τα 11,508 δισ. φράγκα.

 

Άλμα 11% κατέγραψε η ASML Holding, καθώς ανακοίνωσε ότι πέτυχε συμφωνία για την προμήθεια 15 συστημάτων υπεριώδους λιθογραφίας σε αμερικανό πελάτη της. Τα συστήματα αναμένεται να παραδοθούν στο τέλος του 2015.

 

Οι διοικητικές αλλαγές στην αυτοκινητοβιομηχανία Volvo οδήγησαν τη μετοχή να καταγράψει κέρδη 15% σήμερα. Τον Οκτώβριο θα αναλάβει νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ο Martin Lundstedt, που τώρα είναι επικεφαλής της σουηδικής Scania

 

Στον αντίποδα, η Kering σημείωσε απώλειες 4%, μετά την μεγαλύτερη του αναμενομένου πτώση των πωλήσεων της το πρώτο τρίμηνο του έτους, εξαιτίας της υποαπόδοσης του μπραντ Gucci.

 

Επίσης, η Tesco, υποχώρησε κατά 5,2%, καθώς ανακοίνωσε τις μεγαλύτερες ετήσιες ζημίες στην 96χρονη ιστορία της, ήτοι 5,74 δισ. στερλίνες κατά την ετήσια χρήση που ολοκληρώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου.

 

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη υποχώρησε στις -4,6 μονάδες τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν βελτίωση σε σχέση με τον Μάρτιο. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά, η καταναλωτική εμπιστοσύνη μειώθηκε κατά στις -2,2 μονάδες.