Skip to main content

Nintendo: Απογειώθηκε η μετοχή χάρη στο κινεζικό πρώτο βήμα

Οι μετοχές της Nintendo επιδίδονται σήμερα σε εντυπωσιακό ράλι στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, καθώς ανακοινώθηκε ότι η κινεζική Tencent έλαβε το πράσινο φως των ρυθμιστικών αρχών, προκειμένου να αρχίσει την κονσόλα Switch του ιαπωνικού κολοσσού βιντεοπαιχνιδιών στην νότια επαρχία της Κίνας, Γκουανγκόνγκ. 

Οι μετοχές της βρέθηκαν να ενισχύονται έως και 16% και έκλεισαν τελικά με άνοδο 14%. Οι αρχές της Γκουανγκόνγκ ενέκριναν τόσο την κυκλοφορία της κονσόλας όσο και του νέου παιχνιδιού «New Super Mario Bros. U Deluxe» για κυκλοφορία στην πολυπληθέστερη αγορά του κόσμου. 

Οι μετοχές της Nintendo σκαρφάλωσαν έστι στα υψηλότερα επίπεδα από τις 18 Οκτωβρίου 2018. Είχαν δεχθεί για ένα διάστημα πίεση, καθώς οι επενδυτές προσπαθούσαν να δουν για πολύ καιρό εάν και πότε θα καταφέρει να εισέλθει η Nintendo στην κινεζική αγορά. Η συνεργασία της με την Tencent είναι ένα πρώτο, καθοριστικό βήμα. Ωστόσο θα πρέπει η εταιρεία να λάβει τώρα την έγκριση και των ρυθμιστικών αρχών των υπόλοιπων μεγάλων περιφερειών της Κίνας. 

naftemporiki.gr