Skip to main content

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στις ευρωαγορές

Με κέρδη ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, μετά την τετραήμερη ανάπαυλα του Πάσχα των Καθολικών, αποτυπώνοντας τις εκτιμήσεις ότι το ελληνικό ζήτημα θα ομαλοποιηθεί σταδιακά. Επίσης, η αγορά λαμβάνει ώθηση και από την ανάκαμψη του πετρελαίου.

Ειδικότερα, στις 10:40, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,16% στις 6.913 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,78% στις 12.060 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 0,82% στις 5.115 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,82% στις 401,08 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Commerzbank ενισχύεται κατά 1%, καθώς έληξε η διαμάχη που είχε με τις αμερικανικές αρχές, συμφωνώντας να καταβάλει 1,45 δισ. δολάρια για τον διακανονισμό κατηγοριών πως έκανε συναλλαγές με πελάτες που είχαν υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ για ξέπλυμα χρήματος.

Επίσης, η TNT Express NV καταγράφει κέρδη 31%, μετά τη συμφωνία που πέτυχε για την εξαγορά της από την FedEx έναντι του ποσού των 4,4 δισ. ευρώ. Οι μέτοχοι της TNT θα λάβουν 8 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι 33% υψηλότερα από την τιμή κλεισίματος της 2ας Απριλίου.

Στον αντίποδα, απώλειες που ξεπερνούν το 1,9% καταγράφουν οι αεροπορικές International Consolidated Airlines, Air France-KLM και Deutsche Lufthansa, μετά την υποβάθμισή τους από την JPMorgan Chase, εξαιτίας των οριακών περιθωρίων κέρδους και της αύξησης του ανταγωνισμού από αερογραμμές της Μέσης Ανατολής.