Skip to main content

Ισχυρή ζήτηση για το 30ετές ομόλογο

Έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το 30ετές ομόλογο, με τις προσφορές που υποβλήθηκαν να προσεγγίζουν τα 26 δισ. ευρώ. Το επιτόκιο κινείται κοντά στο 1,8%.

Νωρίτερα, άνοιξε το βιβλίο προσφορών με το αρχικό “guidance” για το επιτόκιο να κυμαίνεται στο MS συν +160 μονάδες βάσης, δηλαδή γύρω στο 2%, στη συνέχεια υποχώρησε πέριξ του 1,8%, ενώ αναμένεται η τελική διαμόρφωσή του.

Ο ΟΔΔΗΧ έδωσε χθες εντολή στις τράπεζες BNP Paribas, Goldman Sachs Europe, HSBC, JP Morgan και Εθνική να προχωρήσουν στην κοινοπρατική έκδοση του ομολόγου.

Μετά από 16 χρόνια, το ελληνικό Δημόσιο βγαίνει στις αγορές με 30ετή ομόλογα, καθώς το κλίμα – μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την προηγούμενη εβδομάδα, να επιταχύνει τις αγορές ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά – είναι ιδιαίτερα θετικό.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη έξοδος στις αγορές του ελληνικού Δημοσίου ήταν στα τέλη Ιανουαρίου, οπότε και εκδόθηκε 10ετές, με τις προσφορές να υπερβαίνουν τελικά τα 29 δισ. ευρώ και το δημόσιο να αντλεί 3,5 δισ.ευρώ.

Με την έκδοση 30ετούς ομολόγου, που είναι η πρώτη τόσο μεγάλης διάρκειας από το 2008, η Ελλάδα ολοκληρώνει την πλήρη επάνοδό της στις κεφαλαιαγορές, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Διαβάστε ακόμα: