Skip to main content

Φραστική παρέμβαση από τον Ιάπωνα πρωθυπουργό καλμάρει τις ασιατικές αγορές

Σε φραστική παρέμβαση για να καλμάρει τις αγορές προχώρησε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίντζο Άμπε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση του Τόκιο θα συνεργασθεί με την κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας για τη σταθεροποίηση των αγορών, εντείνοντας τις πιέσεις προς την κεντρική τράπεζα να βγάλει πρόσθετα μέτρα στήριξης από τη φαρέτρα της την επόμενη εβδομάδα, ώστε να θωρακίσει την οικονομία από την επιδημία του κορωνοϊού.

Οι δηλώσεις Άμπε διατυπώθηκαν λίγες ώρες αφότου ο διοικητής της ιαπωνικής κεντρικής τράπεζας, Χαρουχίκο Κουρόντα, επανέλαβε την ετοιμότητα της κεντρικής τράπεζας να δράσει για τη σταθεροποίηση των αγορών.

«Οι αγορές κάνουν νευρικές κινήσεις, εν μέσω αβεβαιότητας για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές. Βάσει των συμφωνιών μεταξύ των χωρών του G7 και G20, η κυβέρνηση του Τόκιο θα εργασθεί στενά με την ιαπωνική κεντρική τράπεζα και τις αρχές άλλων χωρών για την κατάλληλη απάντηση», 

Oι προσδοκίες για συντονισμένη δράση από κεντρικές τράπεζες και κυβερνήσεις συνέβαλαν στην ανάκαμψη των ασιατικών χρηματιστηρίων, με άνοδο στο Τόκιο, Σαγκάη, Χογκ-Κογκ και κέρδη πάνω από 3% για τις αυστραλιανές μετοχές.

naftemporiki.gr