Skip to main content

Credit Suisse: «Δεν είμαστε προς πώληση»

Οι κυνηγοί ευκαιριών είχαν βάλει στο μάτι την Credit Suisse, από τη στιγμή που η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας είδε τη μετοχή της να βυθίζεται και τα ερωτήματα για τη ρευστότητά της να πληθαίνουν. Ωστόσο η διοίκησή της ξεκαθαρίζει πως δεν βάζει πωλητήριο. Προωθεί μια ριζική αναδιάρθρωση και είναι πεπεισμένη ότι αυτό αρκεί για να σταθεί και πάλι στα πόδια του το πιστωτικό ίδρυμα της Ζυρίχης.

«Θα θριαμβεύσουμε και πάλι, επομένως δεν κάνουμε καμία συζήτηση για εξαγορά» δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ο πρόεδρος της Credit Suisse, Άξελ Λέμαν. «Θέλουμε να μείνουμε ανεξάρτητοι» διεμήνυσε.

Ο πιστωτικός κολοσσός μετράει 166 χρόνια ζωής και είναι ένα από τα γνωστά ονόματα στον χώρο της επενδυτικής τραπεζικής, αλλά φέτος έχει δει την κεφαλαιοποίησή του να συρρικνώνεται κατά περισσότερο από 50%. Η εξέλιξη αυτή τον κατέστησε ευάλωτο σε φήμες για κατάρρευση ή εξαγορά.

Ο Λέμαν τόνισε ότι η εξαγγελθείσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 4 δισ. ελβετικών φράγκων, θα ενισχύσει την Credit Suisse στον βαθμό που χρειάζεται για να ολοκληρώσει τη ζωτικής  σημασίας αναδιάρθρωση, με την οποία συρρικνώνει τις ζημιογόνες δραστηριότητες.

«Προχωρώντας μπροστά η Credit Suisse είναι στην πραγματικότητα ένας όμιλος που εστιάζει στη διαχείριση πλούτου, επικεντρωμένος γύρω από τους επιχειρηματίες και τους πλούσιους πελάτες» είπε ο Λέμαν, προσθέτοντας ότι θα επιδιωχθεί ανάπτυξη σε βασικές αγορές της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας – Ειρηνικού και της Μέσης Ανατολής. «Είμαστε διαχειριστές πλούτου. Η διαχείριση ενεργητικού είναι κάτι συνοδευτικό» σημείωσε.

Εξέφρασε τέλος την πεποίθησή του ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα επιτευχθεί συμφωνία για την πώληση της πλειονότητας των τιτλοποιημένων προϊόντων σε ομάδα επενδυτών υπό τον όμιλο private equity Apollo Global Management.

naftemporiki.gr