Skip to main content

Χρηματιστήριο: Θετικό κλίμα με Πειραιώς στο +7%

Συμβαδίζει με το θετικό διεθνές κλίμα η Αθήνα, με τον Γενικό Δείκτη να ενισχύεται 0,89% και να φτάνει τις 850 μονάδες. Ξεχωρίζει στο ταμπλό το άλμα +7% της Τράπεζας Πειραιώς. Οι αγορές αντέδρασαν θετικά στη -νέα- στροφή της βρετανικής οικονομικής πολιτικής, ενώ αναμένονται και οι εξαγγελίες της Κομισιόν για τα ενεργειακά.

Στα μη τραπεζικά blue chips, μεταξύ άλων, ανοδικά κινούνται ΔΕΗ και Viohalco. Υποχωρούν Ελλάκτωρ και ΕΥΔΑΠ.

Οι μετοχές του Λονδίνου βρέθηκαν σε υψηλό εβδομάδας μετά τις ανατροπές της πολιτικής του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,6% στις 6.920,24 μονάδες έπειτα από τις δηλώσεις του νέου υπουργού Οικονομικών, Τζέρεμι Χαντ, τη Δευτέρα.

Ο δείκτης έφτασε σε υψηλό μίας εβδομάδας νωρίτερα την ημέρα, κορυφώνοντας στις 7.012,58 μονάδες στις 8.30 π.μ. ώρα Λονδίνου.

Πτωτικά συνεχίζουν να κινούνται οι τιμές του φυσικού αερίου για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα. Το πρωί της Τρίτης υποχώρησαν έως και 8,2%, στα 117,50 ευρώ ανά μεγαβατώρα, «κλειδώνοντας» το χαμηλότερο ενδοημερήσιο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου. Ειδκότερα, το ολλανδικό συμβόλαιο φυσικού αερίου– ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς διαπραγματεύτηκε 5,8% χαμηλότερα, στα 120,54 ευρώ ανά μεγαβατώρα. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει το σχέδιό της για τον προσωρινό περιορισμό των τιμών του φυσικού αερίου ως τα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με προσχέδιο που διέρρευσε χθες στις Βρυξέλλες. Στο πλαίσιο αυτό θα προτείνει προσωρινές παρεμβάσεις στο χρηματιστήριο του Αμστερνταμ, που είναι και το σημείο αναφοράς για τη διαμόρφωση των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη. 

naftemporiki.gr

Παρακολουθήστε τις αγορές με μια ματιά εδώ