Skip to main content

Χρηματιστήρια: Θετικό κλίμα μετά την άνοδο της Wall Street

Αναλαμπή με κέρδη 1,17% στις 844 μονάδες καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από τις πτωτικές συνεδριάσεις των προηγούμενων ημερών. Θετικό το κλίμα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας τα βραδινά κέρδη της Wall Street.

Στο ταμπλό οι τράπεζες κινούνται ανοδικά, με τη Eurobank να ξεχωρίζει με κέρδη άνω του 2%. Με άνοδο πάνω από 2% κινούνται οι άλλες 3 συστημικές τράπεζες, Πειραιώς, Alpha Bank και Εθνική.

Οι ευρωπαϊκές αγορές σημειώνουν ήπια άνοδο, αν και ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις με αστάθεια, μετά από μέτρια κέρδη στις ΗΠΑ χθες και στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού στη διάρκεια της νύχτας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται 0,43%, καθώς οι τραπεζικές μετοχές πρόσθεσαν περισσότερο από 1%. Στο +0,6% ο γερμανικός DAX.

Ο ενεργειακός κολοσσός Uniper σημείωσε άνοδο 6,3% μετά την ανακοίνωση ότι βρίσκεται σε συνομιλίες για την αύξηση του μεριδίου της γερμανικής κυβέρνησης στην εταιρεία από 30% σε 50%. Η αξία του έχει βυθιστεί φέτος εν μέσω της ευρωπαϊκής ενεργειακής κρίσης.

Την Πέμπτη, αναμένονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Γαλλία για τον Αύγουστο. Η Τράπεζα της Αγγλίας έχει καθυστερήσει τη συνεδρίαση για τη νομισματική πολιτική της λόγω του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ κινήθηκαν ελαφρώς υψηλότερα το βράδυ της Τετάρτης, ενώ οι μετοχές στην Ασία-Ειρηνικό σημείωσαν ήπια άνοδο την Πέμπτη μετά από μια αρνητική συνεδρίαση την Τετάρτη.

Δείτε με μια ματιά τις αγορές εδώ

naftemporiki.gr