Skip to main content

Αpple: Ανθεκτικές στην κρίση οι πωλήσεις iPhone

Αντιμέτωπη με πτώση των κερδών της κατά σχεδόν 11% ήρθε η Apple στο τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου, εν μέσω επίμονων προκλήσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα, που ανεβάζουν το κόστος πρώτων υλών και των κινεζικών lockdown. Παρόλα αυτά οι πωλήσεις των iPhone συνέχισαν να αυξάνονται και τα αποτελέσματα ήταν συνολικά καλύτερα του αναμενομένου. 

Η ικανοποίηση των επενδυτών μεταφράστηκε σε άνοδο των μετοχών της Apple κατά 3% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Αναλυτικότερα τα κέρδη της Apple υποχώρησαν στα 19,4 δισ. δολάρια και ήταν τα χαμηλότερα από το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2020. Ανά μετοχή μειώθηκαν στα 1,20 δολ. από 1,30 δολάρια έναν χρόνο νωρίτερα. Αναλυτές προέβλεπαν πάντως μεγαλύτερη πτώση στα 1,16 δολάρια ανά μετοχή. 

Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 1,87% στα 83 δισ. δολάρια. Πρόκειται για ρεκόρ για έσοδα τρίτου τριμήνου χρήσης. Αναλυτές προέβλεπαν άνοδό τους κατά 1,7%. 

Οι πωλήσεις των iPhone αυξήθηκαν κατά 2,8% στα 40,67 δισ. δολάρια, κόντρα στις προβλέψεις για πτώση τους κατά 2,5%. Οι πωλήσεις των iPad, υπολογιστών Mac και wearables επηρεάστηκαν από τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, όπως ανακοίνωσε ο Τιμ Κουκ.

naftemporiki.gr