Skip to main content

Netflix: Νέος γύρος περικοπών σε θέσεις εργασίας – Απολύει 300 υπαλλήλους

Νέο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας ανακοίνωσε το Netflix, καθώς η πλατφόρμα βρίσκεται αντιμέτωπη με επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξής της και με τον αυξημένο ανταγωνισμό.

Ο κολοσσός στον τομέα του streaming, που προχώρησε στην απόλυση 150 εργαζομένων τον Μάιο γνωστοποίησε ότι θα περικόψει 300 επιπλέον θέσεις εργασίας – περίπου το 4% του εργατικού δυναμικού της – κυρίως στις ΗΠΑ. Οι ενέργειες αυτές έρχονται μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για την πρώτη απώλεια συνδρομητών εδώ και πάνω από μια δεκαετία τον Απρίλιο.

Ως αντιστάθμισμα των απωλειών η εταιρεία εξετάζει μια υπηρεσία που υποστηρίζεται από διαφημίσεις και προσπαθεί να καταπολέμήσει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης.

Ενώ το Netflix έχει 220 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως και παραμένει ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στο streaming, έχει αρχίσει να δέχεται έντονο ανταγωνισμό τα τελευταία χρόνια με το λανσάρισμα ανταγωνιστικών πλατφορμών όπως το Disney Plus και το Prime Video της Amazon. Η εταιρεία προχώρησε επίσης πρόσφατα μία σειρά από αυξήσεις στην παροχή των υπηρεσιών της στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού, οι οποίες συνέβαλαν στην απώλεια συνδρομητών.

Με πληροφορίες από BBC