Skip to main content

Κρυπτονομίσματα: Σε ανάκαμψη το Bitcoin – Στο μηδέν το Luna

Μετά το sell off των προηγούμενων ημερών το Bitcoin βρίσκεται σήμερα σε τροχιά ανάκαμψης, επιστρέφοντας πάνω από τα 30.000 δολάρια, παρά τις επίμονες ανησυχίες για το stablecoin ΤerraUSD. Ωστόσο το Luna, το κρυπτονόμισμα που συνδέεται με το TerraUSD, έχει ουσιαστικά δει την αξία του να μηδενίζεται. 

Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα στον κόσμο διαπραγματεύεται στα 30.262,85 δολάρια σήμερα, Παρασκευή, σύμφωνα με την CoinGecko, έχοντας ανακάμψει 8% τις τελευταίες 24 ώρες. Ωστόσο εξακολουθεί να είναι 16% χαμηλότερα σε σχέση με πριν από μία εβδομάδα. 

Το Luna, που είναι άμεσα συνδεδεμένο με το TerraUSD, ωστόσο, είναι στο απόλυτο μηδέν, σύμφωνα με το CNBC. Να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με το TerraUSD (γνωστό και ως UST), άλλα stablecoins όπως το Tether και το USDC δεν στηρίζονται σε ψηφιακό ενεργητικό και αλγόριθμο, αλλά σε στοιχεία, όπως κανονικά νομίσματα και ομόλογα. Το Tether, κορυφαίο stablecoin στον πλανήτη, ανέκτησε μάλιστα την ισοτιμία 1:1 με το δολάριο, παρά το γεγονός ότι αποσύρθηκαν από το σύστημα Tethers αξίας άνω των 3 δισ. δολαρίων σε μία ημέρα. Το ψηφιακό νόμισμα – που υπόσχεται αξία 1 δολαρίου- είχε υποχωρήσει στα 95 σεντς χθες. 

Αναλυτές σχολιάζουν πως η καταιγίδα που σάρωσε την αγορά των κρυπτονομισμάτων τα προηγούμενα 24ωρα μαρτυρά τον έντονο προβληματισμό επενδυτών και έχει κινητοποιήσει τις ρυθμιστικές αρχές. Δεν αποκλείουν έτσι να έχουμε απλά μία προσωρινή «ύφεση» και επανάληψη των «ακραίων καιρικών φαινομένων» το προσεχές διάστημα. 

Nα θυμίσουμε ότι χθες χάθηκαν περισσότερα από 200 δισ. δολάρια από την αξία των κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως. 

naftemporiki.gr