Skip to main content

Μπάφετ: Η αγορά θυμίζει τζόγο – Ο πληθωρισμός «κλέβει» τους πάντες

Ο πρόεδρος της Berkshire Hathaway, Γουόρεν Μπάφετ, έδωσε νέα ψήφο εμπιστοσύνης (και κεφάλαια) στις Activision και Chevron και εξαπέλυσε κριτική κατά των κερδοσκοπικών δυνάμεων της αγοράς. Όπως χαρακτηριστικά είπε η αγορά θυμίζει τελευταία «τζόγο». 

Μιλώντας στους μετόχους της Berkshire Hathaway ο προφήτης της Όμαχα, όπως αποκαλείται, αναφέρθηκε εκτενώς στη μεγάλη πρόκληση του πληθωρισμού. Πριν από λίγο καιρό είχε σχολιάσει ότι ο πληθωρισμός «κλέβει» όσους επενδύουν στις μετοχές. Το πρόβλημα ωστόσο, όπως είπε, έχει πλέον διογκωθεί αρκετά. Έτσι ο πληθωρισμός σήμερα «κλέβει και όσους επενδύουν σε ομόλογα. Κλέβει τους ανθρώπους που κρατάνε τα λεφτά τους κάτω από το στρώμα. Κλέβει σχεδόν τους πάντες» υπογράμμισε. 

Ο Μπάφετ είπε ότι η Berkshire έχει αυξήσει το μερίδιό της στην Activision Blizzard, ενώ αποκάλυψε ότι συνολικά τα στοιχήματα της εταιρείας στις μετοχές αυξήθηκαν κατά περισσότερο απο ΄51 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του έτους. 

Η γενική συνέλευση ολοκληρώθηκε με τους μετόχους να υπερψηφίζουν σειρά προτάσεων. Ωστόσο καταψηφίστηκε η πρόταση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού National Legal and Policy Center, που ζητούσε να απομακρυνθεί ο Μπάφετ από τη θέση του προέδρου της εταιρείας. Την πρόταση είχε στηρίξει το CALPERS, το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο των ΗΠΑ. 

naftemporiki.gr