Skip to main content

Netflix: Γιατί ο Άκμαν ξεπούλησε το μερίδιό του

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Γουίλιαμ Άκμαν δεν θέλησε να περιμένει να δει εάν το Netflix θα επιδείξει αντανακλαστικά στη ραγδαία χθεσινή πτώση της μετοχή του- η οποία ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια από το 2004.  

Ο Άκμαν ανακοίνωσε ότι το hedge fund του Pershing Square «έχασε την εμπιστοσύνη του» στη δυνατότητα να προβλέπει τις μελλοντικές προοπτικές της εταιρείας streaming. Θέλησε να κινηθεί άμεσα και αποφασιστικά, όπως πρόσθεσε, γιατί ανακάλυψε νέες πληροφορίες για την επένδυση, που έρχονταν σε αντίθεση με την αρχκή του θέση. 

Το Netflix παρουσίασε κατώτερα των προσδοκιών αποτελέσματα τριμήνου και αποκάλυψε ότι έχασε συνδρομητές για πρώτη φορά εδώ και μία δεκαετία, σοκάροντας πολλούς αναλυτές και επενδυτές. Μάλιστα προειδοποίησε ότι τους επόμενους μήνες οι συνδρομητές δεν αποκλείται να υποχωρήσουν περαιτέρω.

Η εταιρεία έχει 222 εκατ. συνδρομητές. Καθώς υπολογίζει ότι περίπου 100 εκατ. άνθρωποι χρησιμοποιούν την υπηρεσία του χωρίς να πληρώνουν (με κωδικούς άλλους συνδρομητών) πρώτος του στόχος είναι να πατάξει το φαινόμενο αυτό. Παράλληλα σχεδιάζει να εντάξει στο πρόγραμμα διαφημίσεις. Ο Άκμαν δεν έχει πειστεί ότι οι κινήσεις αυτές μπορούν να αποδώσουν σύντομα καρπούς. 

Τον Ιανουάριο ο επενδυτής είχε γνωστοποιήσει πως το hede fund του αγόρασε 3,1 εκατ. μετοχές του Νetflix ύστερα από ένα μεγάλο sell off. Αποκάλυψε την επένδυση στις 26 Ιανουαρίου, έχοντας αρχίσει να αγοράζει τη μετοχή στις 21 Ιανουρίου. Εκείνο το διάστημα οι μετοχές κινούνταν μεταξύ 351,46 και 409,15 δολαρίων. Η τοποθέτησή του υπολογιζόταν σε 1,1 δισ. δολάρια τότε. Στο κλείσιμο της Τετάρτης εκτιμάται ότι η αξία της είχε πέσει στα 700 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμη:  Σκάει η φούσκα του streaming;

naftemporiki,gr