Skip to main content

Το 42% των γυναικών ξεκίνησε να επενδύει μέσα στην πανδημία

Για ορισμένες γυναίκες, φαίνεται ότι η πανδημία τους έδωσε τη δυνατότητα να ξεκινήσουν επενδύσεις.

Περίπου 2 στις 5 (42%) γυναίκες έγιναν επενδύτριες είτε το 2020 είτε το 2021, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από την εφαρμογή κοινωνικής επένδυσης eToro. Και οι μισές γυναίκες δήλωσαν ότι ενδιαφέρθηκαν περισσότερο να επενδύσουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δείχνει ξεχωριστή έρευνα από την Fidelity Investments.

«Οι άνθρωποι είχαν περισσότερο χρόνο για να μάθουν τι σημαίνει επένδυση», δήλωσε η Κάλι Κοξ, αναλύτρια των ΗΠΑ στο eToro. «Όλοι μιλούσαμε για αυτό… έτσι αυτό βοήθησε τις γυναίκες να αισθάνονται πιο άνετα να επενδύσουν».

Σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες επηρεάστηκαν δυσανάλογα από την απώλεια θέσεων εργασίας νωρίς στην πανδημία, καθώς και από τις ευθύνες φροντίδας και τις προκλήσεις στην εύρεση παιδικής μέριμνας που θα τους επέτρεπε να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Το επακόλουθο οικονομικό πλήγμα στο εισόδημα των νοικοκυριών τους μπορεί να έχει μεταφραστεί σε μεγαλύτερη ανάγκη να επικεντρωθούν περισσότερο σε χρηματικά θέματα, είπε ο Κοξ.

«Ήταν σε μια γωνία και έπρεπε να πάρουν τον έλεγχο των οικονομικών τους», είπε η Κοξ.

Ακριβώς οι μισές (50%) των γυναικών επενδυτών στην έρευνα σχεδιάζουν να διατηρήσουν τις επενδύσεις τους για έξι χρόνια ή περισσότερο. Ξεχωριστά, το 67% των γυναικών επενδύουν τώρα εκτός των συνταξιοδοτικών τους αποταμιεύσεων, από 44% το 2018, σύμφωνα με το Fidelity.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC