Skip to main content

Boeing: Έκλεισε mega- deal με Amazon, Microsoft, Google

Η Boeing έχει προσλάβει τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο του υπολογιστικού νέφους (cloud computing) προκειμένου να τη βοηθήσουν για ένα ψηφιακό makeover και να δώσουν στους σχεδιαστές των αεροσκαφών της περισσότερα εργαλεία. Έκλεισε πολυετείς συμφωνίες με τις Amazon, Microsoft και Alphabet (Google). 

Στόχος είναι να αναβαθμιστεί το υφιστάμενο σύστημα των εφαρμογών λογισμικού. Η Boeing σχεδιάζει να μεταφέρει εκατοντάδες εφαρμογές στο cloud, όπου θα αποθηκευτούν και θα διατηρηθούν στα data centers των τριών τεχνολογικών κολοσσών. 

Ο αεροναυπηγικός γίγαντας θέλει να βελτιώσει την τεχνολογία του για να ανατιμετωπίσει προβλήματα ποιότητας και παραγωγής, που οδηγούν στα ύψη το κόστος νέων αεροσκαφών. Επενδύει έτσι σε σειρά νέων ψηφιακών εργαλείων. 

Η Boeing δεν αποκάλυψε τους οικονομικούς όρους των συμφωνιών. Πριν από κάποιους μήνες υπήρχαν πληροφορίες πως οι Amazon Web Services, Google Cloud και Azure της Microsoft ανταγωνίζονταν για να κλείσουν ένα συμβόλαιο αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων. 

naftemporiki.gr