Skip to main content

Moderna: Ράλι της μετοχής πυροδοτεί η τρίτη δόση

Σε ράλι επιδίδονται οι μετοχές της Moderna στον απόηχο της ανακοίνωσης της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας ότι η τρίτη δόση του εμβολίου της είναι άκρως αποτελεσματική έναντι της Μετάλλαξης Όμικρον. 

Στις προσυνεδριακές συναλλαγές η μετοχή της Moderna ενισχύεται 6,8% σύμφωνα με το CNBC. Σύμφωνα με την εταιρεία, η ενισχυτική της δόση- η οποία αναλογεί στη μισή δόση της αρχικής δοσολογίας- αυξάνει τα επίπεδα αντισωμάτων κατά 37 φορές, σε σύγκριση με άτομα που έλαβαν τις δύο μόνο δόσεις.

H είδηση αυτή καθησυχάζει τους επενδυτές, αφού η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στις δύο πρώτες δόσεις αν και παρέμενε ισχυρή όσον αφορά στην προστασία έναντι σοβαρής νόσησης και θανάτου και απέναντι στην Όμικρον, δεν κάλυπτε στον ίδιο βαθμό την απλή μόλυνση από τη νέα μετάλλαξη. 

Παρά τα νέα, η Moderna θα συνεχίσει να επενδύει στην ανάπτυξη ενός εμβολίου που στοχεύει στην παραλλαγή Όμικρον, σε περίπτωση που καταστεί απαραίτητο στο μέλλον, θέτοντας το σε κλινικές δοκιμές στις αρχές του επόμενου έτους, διαβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ.  Οι BioNTech/Pfizer ετοιμάζουν επίσης ένα νέο εμβόλιο με στόχο την Όμικρον, το οποίο θα είναι διαθέσιμο μέχρι τον Μάρτιο.

naftemporiki.gr