Skip to main content

Toyota: Ανεβάζει ταχύτητα στην κούρσα της ηλεκτροκίνησης

Να ανεβάσει αισθητά στροφές στην ηλεκτροκίνηση αποφάσισε η Toyota. Ανακοίνωσε ότι έως το 2030 θα έχει διαθέσιμα 30 μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων, στοχεύοντας οι πωλήσεις τους να φτάσουν τα 3,5 εκατ. οχήματα παγκοσμίως. 

Παράλληλα επιδιώκει το 100% των οχημάτων της με το σήμα Lexus να είναι ηλεκτρικά έως το 2035. Ήδη από το 2030 το 100% των πωλήσεων της Lexus σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική και Κίνα υπολογίζεται ότι θα αφορούν ηλεκτρικά οχήματα. Για να επιτύχει τους παραπάνω στόχους θα επενδύσει 2 τρισ. γιεν (17,6 δισ. δολάρια) σε τεχνολογία μπαταρίας.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικός στόχος του ιαπωνικού κολοσσού ήταν να παρουσιάσει στην αγορά 15 ηλεκτροκίνητα μοντέλα έως το 2025. Ωστόσο αυτός κρίθηκε ανεπαρκής με βάση τα δεδομένα για την κλιματική κρίση που αντιμετωπίζει ο πλανήτης και τη στροφή των καταναλωτών σε προϊόντα καθαρής ενέργειας.

Ο πρόεδρος της Toyota, Άκιο Τογιόντα, τόνισε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να περιορίσει τις εκπομπές ρύπων όσο το δυνατόν περισσότερο και όσο το δυνατόν ταχύτερα. Πρόκειται για πλήρη μεταστροφή της έως τώρα στάσης του. Στο παρελθόν ο Τογιόντα είχε εκφράσει έντονο σκεπτικισιμό για τη στροφή της αυτοκινητοβιομηχανίας στην ηλεκτροκίνηση. 

naftemporiki.gr