Skip to main content

Baidu: Ρομποτικά ταξί σε 100 πόλεις έως το 2030

Η Baidu σχεδιάζει να λανσάρει την υπηρεσία ταξί χωρίς οδηγό σε 100 πόλεις έως το 2030 στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να ενισχύσει την παρουσία της στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης και της πλήρως αυτόνομης οδήγησης. 

Αυτή τη στιγμή η Baidu προσφέρει την υπηρεσία των ρομποτικών ταξί Apollo Go σε πέντε κινεζικές πόλεις. Οι χρήστες της υπηρεσίας μπορούν να καλέσουν ένα ταξί χωρίς οδηγό μέσω του κινητού τους. Η εταιρεία σχεδιάζει να επεκταθεί σε 65 πόλεις έως το 2025 και σε 100 έως το 2030, όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος Ρόμπιν Λι σε σωτερικό έγγραφο, που είδε το φως της δημοσιότητας.

Η ταχύτητα των σχεδίων επέκτασης της Baidu στηρίζεται και στις ισχυρές οικονομικές επιδόσεις της. Το τρίτο τρίμηνο τα έσοδά της ανήλθαν στα 31,92 δισ. γιουάν (4,95 δισ. δολάρια), υπερβαίνοντας τις προσδοκίες της αγοράς.

Ωστόσο ο Λι προειδοποιήσε ότι οι διαφημιστικές δαπάνες θα επηρεαστούν από την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα, ειδικά στους τομείς του real estate και της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Η Baidu εξακολουθεί να αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από τις διαφημίσεις στις διαδικτυακές της πλατφόρμες. 

naftemporiki.gr